Polițist prins în timp ce lua mită! Agentul a depus dosarul de pensionare.

Polițist rutier, încadrat la Biroul Rutier Drobeta Turnu Severin, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce ar fi luat mită suma de 1.500 de euro de la o șoferită. Bărbatul de 50 de ani va fi cercetat pentru trafic de influență și luare de mită.

Agentul de poliție din cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Drobeta-Turnu Severin (50 de ani) a fost prins în flagrant, în timp ce primea mită suma de 1.500 euro de la o soferiță. Incidentul a avut loc, seara trecută, în afara unității de poliție, în satul Cerneți, comuna Șimian. Polițistul a ajuns pe mâna ofițerilor de la Direcția Generală Anticorupție, care au organizat un flagrant. În fapt, o tânără de 30 de ani a fost depistată, acum o săptămână, în Drobeta Turnu Severin, sub influența cocainei, iar polițistul i-ar fi promis că soluționează dosarul, pentru a schimba rezultatul probelor de sânge. Noaptea trecută, agentul ar fi mers cu autospeciala de poliție, în timpul programului, la locuința femeii (30 ani). Banii folosiți la flagrant aveau seriile numerotate.

“Pe rolul Parchetului de pe Tribunalul Mehedinți, s-a constituit un dosar în care se fac cercetări sub aspectul infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită. Cercetările îl vizează pe un agent de poliție, din cadrul Poliției Municipiului Drobeta Turnu Severin – Biroul Rutier, care, în timp ce se afla în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, a supus unei verificări, cu aparatul drugtest, o persoană de sex feminin de 30 de ani, rezultatul fiind pozitiv la substanța cocaină. Față de conducătoarea auto, s-a constituit un dosar penal, iar, în continuare, agentul de poliție i-a pretins conducătoarei auto suma de 1.500 euro, dându-i asigurări că o va scăpa de dosarul penal și că ar avea influență asupra persoanelor abilitate în eliberarea unui buletin de analiză care, de data aceasta, ar fi trebuit să fie unul negativ. În cursul nopții de 28/29 ianuarie, în jurul orei 01.00, agentul de poliția a fost prins în flagrant, de către procurorul de caz și ofițerii DGA Mehedinți, având asupra sa suma de 1.500 euro, care îi fusese remisă de către conducătoarea auto. Banii fuseseră numerotați de către procuror și ofițerii DGA. Agentul de poliție a fost reținut, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să se ia măsurile legale, care se impun în continuare.”, declară Gheorghe Ciocan, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Agentul de poliție este încadrat în MAI din 1997, iar în 2014, s-a mutat la IPJ Mehedinți (din Caraș-Severin). Inițial, și-a desfășurat activitatea la Poliția Orșova, iar apoi, la Biroul Rutier Drobeta Turnu Severin. Acum, și-a depus raportul de pensionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!