Primar din Mehedinți, acuzat că a bătut un paznic pentru că nu îl votează!

Un primar din Mehedinți este acuzat că ar fi bătut paznicul primăriei, pentru că nu îl votează! Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale și a depus plângere. Martorii susțin că edilul ar fi consumat, înainte de incident, băuturi alcoolice.

Incidentul s-a petrecut puțin înainte de miezul nopții, în comuna Prunișor. Primarul ar fi participat la o petrecere (cea după inaugurarea noului sediu al partidului), acolo unde ar fi consumat alcool, după care ar fi mers la primărie, unde bărbatul de 62 de ani era de pază. Scandalul ar fi pornit de la motive politice, paznicul spunându-i edilului că nu îl va vota. Bărbatul a depus plângere la Poliție și a mers la Medicina Legală. Acesta lucrează de 20 de ani ca paznic al primăriei.

“Aseară, eram de serviciu la primărie (de pază). A venit o mașină. Era mașina domnului viceprimar. Mașina a intrat în curtea primăriei, coborând domnul primar. L-am întrebat ce e cu dumnealui la acea oră târzie la primărie. Era foarte băut. Nu l-am mai văzut în halul acela. Mi-a zis că a venit să mă verifice, apoi, m-a întrebat de ce fac vize de flotant pentru alegeri. Mi-a zis că el e primarul meu și eu votez pe altul. I-am zis că e dreptul meu să votez pe altcineva, că el nu a făcut nimic în patru ani, în comună. Apoi, m-a lovit cu pumnul în frunte și l-am luat în brațe, de frică, crezând că sare iar să mă lovească. Nu e prima dată când e agresiv cu oamenii din comună. Apoi, am căzut amândoi. Viceprimarul l-a luat de acolo și i-a zis să stea cuminte. Viceprimarul nu m-a atins. Soția mea a sunat la ambulanță. După incident, nu m-a căutat nimeni. Nu a venit nici la primărie. Bine – el vine o dată pe săptămână la primărie. Eu sunt singurul angajat al primăriei care nu îl votează, pentru că nu a mișcat un deget pentru comună. De patru ani, îmi e teamă că mă dă afară, mă tot amenință.”, povestește Sorin Brujan, victima.

Membrii familiei victimei spun că, dat fiind faptul că familia locuiește lângă primărie, au ieșit imediat și l-au văzut jos. Între timp, primarul ar fi fost urcat în mașină, în stare de ebrietate, de către viceprimar.

Între timp, poliția a deschis o anchetă, fiind deschis dosar penal pentru lovire sau alte violențe.

“La data de 14 martie a.c., ora 23.41, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șimian au fost sesizați de un bărbat de 61 ani, din comuna Prunișor, despre faptul că ar fi fost agresat de un alt bărbat. Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că la data de 14 martie a.c., ora 23.35, apelantul, in timp ce asigura paza unei unități administrativ-teritoriale ar fi fost agresat fizic de un bărbat de 49 ani. Persoana vătămată a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.”, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți, comisar-șef Nicolae Lohon.

Am încercat să îl găsim pe primarul comunei Prunișor, Emilian Vîlcu, însă a fost imposibil. La sediul primăriei, nu era, deși în mod normal, ar fi trebuit să fie în timpul programului, iar la telefon, nu a răspuns.

Paznicul mai are doi ani până la pensie. Familia victimei deține un bar în centrul comunei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!