Incendiile de vegetație iau amploare. Peste 40 de hectare de litieră au ars ieri.

În cursul zilei de ieri, pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a nouă incendii izbucnite la vegetație uscată. Acestea s-au manifestat pe raza a opt unități administrativ teritoriale, unde flăcările au cuprins peste 46 de hectare de litieră litieră și circa 9 hectare de vegetație uscată.

„În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, iar pompierii depun eforturi considerabile pentru a opri propagarea arderilor, care riscă să afecteze căi de comunicații și să cuprindă gospodăriile cetățenilor. Facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că un simplu incendiu de vegetație uscată se poate transforma într-un incendiu de proporții care poate genera pagube materiale majore, dar și pierderi de vieți omenești.”, transmit reprezentanții ISU Mehedinți.

Conform legislației în vigoare, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei, la 15.000 lei pentru persoane fizice și de la 50.000 lei, la 100.000 lei pentru persoane juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!