În urma incidentului regretabil care a avut loc la mai multe școli din județul Mehedinți, de unde aproximativ 80 de copii au ajuns la spital după ce au consumat produse alimentare primite în cadrul Programului “Masa caldă”, Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin a intervenit prompt și eficient pentru a gestiona situația de criză.
„Am fost în permanentă legătură cu reprezentanții Spitalului Județean de Urgență pentru că am vrut să mă asigur că se iau toate măsurile pentru ca cei mici să aibă condiții pentru a se reface într-un timp scurt. Echipa medicală a Spitalului Județean de Urgență a acționat rapid pentru a acorda asistență medicală de urgență tuturor copiilor afectați. În acest sens, au fost necesare mai multe măsuri:
🔹 A fost suplimentat personalul medical, fiind chemat din turele libere pentru a face față numărului mare de pacienți.
🔹 A fost utilizată noua clădire a Unității de Primiri Urgențe, pentru a se asigura spațiile necesare triajului, investigațiilor și tratamentelor pentru un număr mare de persoane. Clădirea era pregătită pentru realizarea recepției la terminarea lucrării programată pentru zilele următoare.
🔹S-a luat legătura cu unități medicale din județele limitrofe, dar din fericire, nu a fost nevoie să se trimită pacienți.
🔹 Mă bucur că acum putem spune că starea copiilor s-a îmbunătățit semnificativ după ce au primit îngrijirile necesare, iar cei mai mulți au fost externați și trimiși acasă în stare stabilă. 10 copii au rămas peste noapte, sub supraveghere medicală, iar starea lor este bună.
Regret profund că acești copii au trecut printr-o astfel de experiență, dar vreau să felicit întregul personal medical implicat pentru promptitudinea și profesionalismul cu care au gestionat situația. Este esențial să asigurăm sănătatea și siguranța copiilor noștri, acesta fiind și motivul pentru care am folosit toate posibilitățile de finanțare pentru modernizarea clădirilor și dotarea cu aparatură. Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin va continua să fie pregătit pentru a răspunde cu eficiență oricăror situații de urgență. Mulțumim tuturor celor care au contribuit la gestionarea acestei situații, medici, personal medical, dar și echipajelor Serviciului Județean de Ambulanță și SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” și echipajelor Inspectoratului Județean de Jandarmi! Transmit multă sănătate copiilor și familiilor lor!”, transmite președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
„Prefectul a aprobat punerea în aplicare a Planului Roșu de intervenție, astfel că peste 70 de elevi au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe. După ce a coordonat acțiunea de transport a elevilor la spital prin mobilizarea a peste 15 ambulanțe de la SAJ Mehedinți, 5 echipaje SMURD și 5 autospeciale de transport victime multiple sosite din județele Caraș-Severin, Dolj și Gorj, prefectul s-a deplasat la U.P.U. să se asigure că mobilizarea personalului medical asigură capacitatea de preluare și tratare a pacienților. Prefectul a apreciat mobilizarea exemplară a personalului medical, inclusiv cu medici chemați din timpul liber, constatând și condițiile excelente de dotare a unității abia pusă în funcțiune.”, transmite Instituția Prefectului Mehedinți.