Criza din sănătate s-a deblocat. Se reiau plățile pentru spitale, servicii medicale și medicamente.

Criza din sănătate s-a deblocat. Asta: după ce Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect care prevede măsuri privind creșterea drepturilor salariale ale personalului din sistemul de asigurări sociale de sănătate. Inițiativa a fost adoptată cu 203 voturi „pentru”, 1 vot „împotrivă” și 55 de abțineri. Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest act normativ. Astfel, angajații caselor de asigurări de sănătate vor începe efectuarea plăților pentru spitale, servicii medicale și medicamente.

„Astăzi s-a deblocat criza din sănătate. Am votat pentru adoptarea unei legi care prevede măsuri privind creșterea drepturilor salariale ale personalului din sistemul de asigurări sociale de sănătate. Totodată, se vor face plățile pentru spitale, servicii medicale și medicamente! Am votat pentru adoptarea proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.21/2023 pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact în domeniul sănătăţii. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor 3 contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii, aprobată prin Legea nr. 184/2015, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.”, transmite deputatul liberal Virgil Popescu.

​O parte dintre angajaţii Caselor de Asigurări de Sănătate din țară anunțaseră, ieri, că astăzi, vor protesta în fața sediului Ministerului Sănătății și Guvernului. Ei au amenințat, de asemenea, cu sistarea plăţilor către spitale şi furnizorii de servicii medicale, fiind nemulțumiți de salarii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!