În ce stadiu sunt lucrările de reabilitare a clădirii Spitalului Județean?

La sediul Consiliului Județean, a avut loc o ședință a președintelui forului județean cu o parte din echipa de implementare a proiectului de modernizare a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin: reprezentanții constructorului, proiectant, diriginte de șantier. În urma întrevederii, au fost trase și concluziile.

„Pe cât este de important pentru comunitate, pe atât este de greu de implementat, iar obstacolele pe care le întâlnim pot fi depășite doar dacă ne punem la masă, dezbatem și luăm deciziile de care este nevoie pentru a merge mai departe. Pe termen scurt, obiectivul principal este acela de a finaliza Corpul B pentru ca parte dintre pacienți să fie mutați aici și astfel, să creăm nou front de lucru. Le mulțumesc tuturor celor care au participat la ședința de azi și tuturor celor implicați în implementarea proiectului, pentru interesul, răbdarea și experiența pe care le pun laolaltă, astfel încât, la final, să redăm locuitorilor județului o unitate medicală modernă în care să se poată diagnostica și trata în cele mai bune condiții!”, declară președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Proiectul de reabilitare și modernizare al Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin ar urma să fie gata la finalul acestui an. Atât pentru proiectul clădirii principale, cât și pentru cel de la UPU, Consiliul Județean Mehedinți a atras fonduri europene și a are și contribuție proprie substanțială. Valoarea totală a contractului pentru proiectul clădirii principale a spitalului este de 83.925.767,46 lei, contribuția Consiliului Județean Mehedinți fiind de aproximativ 20 milioane lei, restul fiind fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. În cazul Unității de Primiri Urgențe, proiectul are o valoare de 14.914.878.771 lei, 6.820.208,57 lei fiind asigurate din fonduri europene în cadrul POR 2014-2020, iar 8.094.670,201 lei, din bugetul Consiliului Județean Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!