Stadionul Angelescu, între promisiune și realitate! Primăria așteaptă finanțare de la Compania Națională de Investiții.

Sunt noi promisiuni din partea autorităților locale în ceea ce privește reabilitarea stadionului Angelescu, din municipiu. După ce, în primăvara acestui an, a fost depus un proiect de modernizare a bazei sportive, în cadrul Companiei Naționale de Investiții, astăzi, consilierii locali severineni s-au întrunit în ședință de îndată, dându-și votul pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest proiect. Prin Compania Națională de Investiții, Severinul va beneficia de o reabilitare majoră a acestui simbol al sportului local, proiect evaluat la peste 8 milioane de euro. Pentru moment, însă, dată fiind intrarea în vigoare a măsurilor de austeritate, toate proiectele, care se derulează prin CNI, sunt blocate.

„Un proiect important este cel legat de aprobarea parametrilor tehnico-economici, pentru Stadionul Angelescu. Acest obiectiv intră în linie dreaptă în perioada următoarea pentru licitație. Va fi construit de la zero, cu tribună oficială cu pistă de atletism de nivel național, cu clădiri oficiale. Vorbim de o investiție de 8 milioane de euro.”, declară primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin, Marius Screciu.

Construit în 1922, prin decretul fostului ministru al Învățământului, Constantin Angelescu, sub denumirea de Stadium Traian, arena (pe care, ulterior, comuniștii au redenumit-o „1 Mai”) a găzduit, în anii ’70-’80, mai multe meciuri din cadrul fazelor superioare ale Cupei României.

 

sursa: Primăria Drobeta Turnu Severin 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!