Din 8 ianuarie, severinenii pot plăti impozitele. Cât trebuie să achite contribuabilii și unde pot achita dările către stat?

Începând cu data de 8 ianuarie, severinenii își pot achita impozitele pe proprietăți. Municipalitatea a decis ca, în noul an, să nu fie aduse majorări ale acestor taxe, altele decât cele prevăzute de lege, ca urmare a creșterii inflației. Astfel, la nivel național, taxele și impozitele locale cresc cu 13,8%, ca urmare a indexării cu rata anuală a inflației, fiind una dintre cele mai semnificative majorări din ultimii ani.

Severinenii, care plătesc taxele și impozitele în primele trei luni ale anului 2023, adică până la data de 31 martie, beneficiază de o reducere de 10% din valoarea acestora. Pe de altă parte, cei care nu achită integral impozitele locale până la sfârșitul lunii septembrie, vor fi suprataxați.

Severinenii pot plăti contribuțiile atât fizic, la ghișeele Direcției de Taxe și Impozite (aflate pe bulevardul Carol I, nr. 17 și în incintele piețelor Mircea și Crișan), cât și prin intermediul unor aplicații online, cea mai folosită fiind Ghișeul.ro. Anii precedenți, cei mai mulți dintre contribuabili și-au achitat taxele fizic, la casierii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!