“Maratonul resuscitării”, curs de prim-ajutor, gratuit!

Prima ediție a Maratonului Resuscitării din municipiul Dr.Tr.Severin va avea loc duminică, 03 martie, la Severin Shopping Center. Participarea este gratuită, nefiind nevoie de înscrierea prealabilă.

În data de 03 martie, intervalul orar 10.00 – 20.00, se va desfășura Maratonul resuscitării, un eveniment public organizat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Drobeta” al județului Mehedinți și Fundația pentru SMURD, sub forma unui curs de prim-ajutor de dimensiuni crescute, având ca scop creșterea gradului de conștientizare, în rândul populației, asupra importanței dobândirii cunoștințelor de prim-ajutor, prin instruirea unui număr cât mai mare de participanți.

În cadrul evenimentului, pompieri paramedici din cadrul ISU Mehedinți, voluntari ISU, formatori și voluntari ai Fundației pentru SMURD îi vor învăța pe cei dornici măsurile de prim-ajutor în cazul unui stop cardio-respirator.

Cursurile încep succesiv și se repetă pentru întreaga zi, iar cei care doresc să participe pot veni la orice oră fără a fi necesară înscrierea. Manevrele sunt explicate și demonstrate pe manechine specializate, cursanții având posibilitatea să exerseze, prin simulare de situații reale.

În cazul unui stop cardio-respirator (SCR), suportul vital de bază câștigă minute importante în lupta cu viața, până la sosirea cadrelor medicale specializate. Studiile efectuate au demonstrat că persoanele cărora li se aplică rapid manevrele de resuscitare au cele mai mari șanse de recuperare după instalarea unui SCR. Pe de altă parte, victimele cărora nu li se acordă suportul vital bazal au șanse minime de a supraviețui în urma unui SCR.

Maratonul Resuscitării este o inițiativă a SMURD Cluj, extinsă la nivel național de către Fundația pentru SMURD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!