Militează pentru un mediu mai curat. Amplă acțiune de ecologizare, desfășurată într-una din zonele turistice ale județului Mehedinți!

Au spus „da“  unui mediu mai curat. Este vorba despre echipa liberală din Izvoru Bârzii (condusă de tânărul Cristian Hîrșovu), care a organizat, astăzi, o amplă acțiune de ecologizare în comună. Activitatea a fost sprijinită de echipa de tineret a PNL Mehedinți și de organizația femeilor liberale. De altfel, s-au alăturat acțiunii și simpatizanți ai partidului, dar și simpli cetățeni care au decis să ofere o mână de ajutor, pentru a trăi într-o comunitate mai curată și prietenoasă cu mediul înconjurător.

„Nu este prima acțiune de acest fel, pe care o organizăm. Ne-am hotărât ca astăzi, să avem o amplă acțiune de ecologizare în Izvoru Bârzii, pentru că ne dorim să avem o comună curată, prosperă și un mediu sănătos în care să trăim cu toții. Am format front comun împreună cu șapte consilieri locali, printre care doamna Daniela Șurca, lidera femeilor liberale din Mehedinți. Acțiunii noastre, s-au alăturat tinerii liberali, conduși de Cristian Pavel, membrii organizației PNL Izvoru Bârzii, dar și simpatizații partidului. Administrația locală actuală nu s-a implicat pentru a înștiința cetățenii că nu este corect să arunce deșeurile la voia întâmplării. Dacă fiecare se îngrijește să nu mai arunce deșeurile peste tot, vom avea o comună mai curată.“, declară Cristian Hîrșovu, candidatul liberal pentru primăria Izvoru Bârzii.

Organizatorii acțiunii au luat la pas comuna, de unde au strâns saci întregi de deșeuri aruncate pe câmpuri, în păduri sau chiar pe străzi. Din păcate, deșeurile aruncate la voia întâmplării reprezintă o problemă cu care se confruntă comunitatea, iar liberalii au oferit un exemplu că se poate acționa și altfel. Acțiune este una cu atât mai importantă cu cât Izvoru Bârzii este una din comunitățile din Mehedinți, care este tranzitată de turiștii care merg la mănăstirea din Schitul Topolniței.

„Toată echipa PNL Izvoru Bârzii – alături de candidatul nostru, Cristian Hîrșovu – s-a strâns pentru această acțiune. Avem alături de noi cetățeni din comună, organizația de tineret și pe cea a femeilor din cadrul PNL Mehedinți. Comuna Izvoru Bârzii este o zonă foarte frumoasă, care este tranzitată de mulți turiști care merg la mănăstire, însă, din păcate, mulți cetățeni aruncă la voia întâmplării deșeurile.“, declară consilierul local Daniela Șurcă, lidera femeilor liberale din Mehedinți.

„Echipa TNL Mehedinți s-a alăturat echipei PNL Izvoru Bârzii, într-o amplă acțiune de ecologizare. Odată cu venirea primăverii, am decis să acordăm mai multă atenție mediului înconjurător. Pentru noi, această acțiune a devenit o tradiție și ne dorim ca tot mai multe persoane să se alăture demersului nostru. Anual, întreprindem acțiuni similare, pentru că un mediu curat înseamnă un mediu sănătos pentru noi, toți.“, declară, la rândul său, președintele TNL Mehedinți, Cristian Pavel.

Acțiuni similare vor fi organizate și în perioada următoare de către liberalii din comună, care și-au propus să schimbe fața localității, prin propriul exemplu.Totul: deoarece în comuna Izvoru Bârzii, lucrările de edilitate publică au fost lăsate de izbeliște de actuala administrație locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!