Constantin Trușcă: “Investiția în palmieri reprezintă mai puțin de 1% din bugetul local al Șimianului.”

Primăria comunei Șimian a luat decizia de a planta mai mulți palmieri de-a lungul Drumul European 70, dar și în parcurile din comună. Este vorba despre o investiție în valoare de 100.000 lei, realizată din buget local. Autoritățile spun că decizia a fost luată pentru a conferi un aspect plăcut comunei, în timp ce cetățenii se declară mulțumiți de investiție în contextul în care comuna are toate utilitățile necesare: apă, canalizare infrastructură rutieră și școlară. De altfel, Șimianul este prima comună din țară care a accesat bani europeni pentru aducțiunea rețelei de gaze.

Autoritățile spun că arborii exotici vor putea rezista iarna, iar, dacă temperaturile vor scădea sub minus 15 grade, se vor lua măsuri imediate din partea angajaților primăriei.

“Am observat că există curiozitate în ceea ce privește achiziția acestor palmieri. Acești pomi sunt cumpărați din bugetul local. Suma alocată acestei investiții este una infimă: 100.000 lei, ceea ce reprezintă mai puțin de 1% din bugetul local. Scopul plantării acestor palmieri este acela de a înfrumuseța intrarea în comună. După ce am terminat proiectul de introducere a rețelei de gaz în trei sate (având, de altfel, un alt proiect ce presupune extinderea rețelei de gaz și în celelalte sate), am pus la punct mare parte a rețelei de canalizare, am asfaltat 95% din drumuri (restul fiind în derulare), am considerat că trebuie să încercăm să înfrumusețăm comuna. Localitatea este străbătută de două drumuri naționale. Am văzut că, și în alte localități din țară, au fost plantați palmieri și am încercat să pun în practică această idee și în comuna Șimian. Plantarea acestor palmieri reprezintă o sumă mică din bugetul local; nu este o sumă cu care – de exemplu – să fi putut asfalta o stradă. Anual, în funcție de buget, vom încerca să facem și alte lucrări de înfrumusețare a aspectului comunei.”, declară primarul comunei Șimian, Constantin Trușcă.

Șimianul este cea mai mare comună din Mehedinți, având, conform ultimului recensământ, aproximativ 11.000 locuitori.

Un comentariu

  1. Chelului tichie de margaritar ii trebuie! Era o vorba din batrani.

    Oare cu banii respectivi daca ajutam comunitatea…de exemplu sa le reducem impozitul pe proprietate…nu era mai bine? Zic si eu ca si cetatean, ca sa il parafrazam pe stim noi cine!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!