Drumul județean dintre Scăpău și Jiana intră în reabilitare. Termenul de execuție este de 24 de luni.

Sunt vești bune pentru locuitorii comunelor Jiana și Devesel. Drumul județean, care face legatura între cele două comune, intră în reabilitare. Astăzi, la sediul Consiliului Județean, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a acestui tronson (în lungime de 13 km). Valoarea investiției este de 33 milioane de lei, iar termenul de execuție este de 24 luni. Proiectul face parte dintr-unul mai amplu de reabilitare a 4 loturi de drumuri judetene  (cu o valoare de 50 milioane euro).

„În cursul anului trecut, am depus două cereri de finanțare pe programul Sud-Vest Oltenia, pentru asfaltarea de drumuri județene, ambele cereri totalizând o valorae de 50 milioane de euro. Pentru prima cerere de finanțare, s-au întocmit toate formalitățile și s-a semnat contractul de finanțare cu ADR Sud – Vest Oltenia, pentru o valoare de aproximativ 41 milioane de euro. Aceste drumuri județene au fost împărțite în patru tronsoane:

Gemeni – Dîrvari – Obârșia de Câmp (limită cu DN 56A)

Limită DN 56A – Nicolae Bălcescu – Viașu – Pătulele, până la intrare în Dănceu

Intrare în Dănceu – tronsonul până în fața primăriei Jiana – de la ieșire din Jiana până în Scăpău, la intersecția cu celălalt drum județean

Limita DJ 652 Stârmina – Scăpău – Devesel până la intersecția cu DN 56B.

Pentru al treilea tronson, cu o lungime de 13 km, am semnat, astăzi, contractul de execuție. Valoarea lucrării este de 33.500.000 lei cu TVA. Sunt convins că lucrările se vor derula mai repede, iar drumul va fi finalizat mai rapid. Se vor face rigole, accese la proprietăți, parapeți, accese pe drumuri laterale.”, declară președinte Consiliul Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, la semnarea contractului de execuție a lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!