Este primar de 20 de ani, dar abia acum, descoperă alimentarea cu apă. În prag de alegeri, edilul promite că face ce nu a făcut în cinci mandate.

Apropierea alegerilor locale și faptul că nu a făcut nicio investiție notabilă pentru comunitate: sunt motivele care îl împing de la spate pe edilul pensionar din comuna Izvoru Bârzii să iasă la atac și să promită vrute și nevrute. Trecut de la Partidul Național Liberal, la Partidul Social – Democrat, Horia Balica începe să promită vrute și nevrute.

Recent, primarul a postat, pe pagina sa de socializare, un videoclip intitulat sugestiv „Viața după Virgil Popescu”, în care Balica promite că va aduce apa potabil în trei sate ale comunei. Trezit din amorțeala de 20 de ani, căci edilul se află la cârma primăriei din 2004, se pare că Balica a descoperit acum o nouă minune a lumii civilizate: apa. Astfel, ne spune, cu indignare, că nu a putut implementat acest proiect pentru că – deși și-l dorește încă din 2014 (adică de un deceniu) – nu a fost ajutat de liberalul Virgil Popescu. Din spusele edilului, putem concluziona că alți primari din județ au fost luați de mână și duși să depună proiecte, iar domnia sa, nu! Despre nepăsarea pe care a manifestat-o, în toți anii, față de comunitate, nu scoate o vorbă. Mai mult decât atât: Balica ne spune, pe un ton compătimitor la adresa propriei persoane, că a reușit să plece, într-un final, din Partidul Național Liberal, de parcă, până acum, l-ar fi ținut cineva cu forța, însă omite să precizeze faptul că, dacă părăsește, cu acte, partidul pe listele căruia a fost ales primar, își pierde funcția și, implicit putea și beneficiile funcției.

„Investițiile de mare prioritate, la ora actuală, în comuna Izvoru Bârzii, sunt reprezentate de extinderea alimentării cu apă pentru satele Răscolești și Halânga, urmând ca, ulterior să înceapă și alimentarea cu apă a cartierului de blocuri din satul Halânga. Aceste investiții sunt realizate pe POIM. Vreau să să spun că proiectul pentru aceste investiții a fost gândit în 2014, dar investiția de abia anul acesta se poate realiza. Investiția a intrat în linie dreaptă din momentul în care eu, ca primar, am reușit să plec de la Partidul Național Liberal, pentru că acolo, domnul deputat Virgil Popescu nu m-a ajutat cu nimic cu această investiție. Aceste investiții se vor realiza – zic eu – până târziu în luna august.”, spune pe pagina de socializare Horia Balica, primarul comunei Izvoru Bârzii.

Uitându-ne în comuna pe care domnia sa o conduce de 20 de ani, nu puteam să nu remarcăm că „viața după Virgil Popescu”, a rămas la fel, căci, în fond, locuitorii au parte de  „viața cu Horia Balica”, iar edilul este cel care conduce primăria, cu aceeași indolență de 2 decenii și aceleași promisiuni deșarte, aruncate în prag de alegeri. Între timp, comuna a rămas singura din județ care nu a depus niciun proiect pe PNLD I și II, edilul reușind o performanță greu de egalat printre primari: nu a adus, până acum, apa nici măcar în satul în care locuiește.

 

sursa: captură Horia Balica via Facebook

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!