Folescu: „Primăria Severin este o afacere de familie.”. „Au cerut ca banii pentru pomeni electorale să fie redirecționați către subvenția la căldură.”

După ce candidatura sa pentru funcția de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin a fost anunțată în mod oficial de către coordonatorul AUR, George Simion, deputatul Cornel Folescu a început să scoată în evidență lucrurile mai puțin benefice pentru cetățeni, care se petrec în reședința de județ. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, candidatul AUR a criticat în cei mai duri termeni bugetul propus, anul acesta, de către reprezentanții primăriei Drobeta Turnu Severin: un buget bazat, în opinia politicianului, pe distracție, pomeni electorale și, nicidecum, pe nevoia reală a cetățeanului, una din priorități fiind căldura în oraș. De altfel, subiectul asigurării agentului termic a fost și a rămas, după închiderea RAAN, din 2016, un subiect fierbinte, care, nu s-a rezolvat nici la opt ani distanță de la falimentul Regiei. Între timp, și extinderea gazului reprezintă, e altfel, o temă sensibilă pentru actuala administrație locală, căci, și aici, lucrurile se mișcă lent spre deloc. Doi dintre consilierii locali ai PSD Drobeta Turnu Severin, Robert Boagiu și Magdalena Dumitrescu, au fost excluși din partid, după ce au adus amendament bugetului local, de a direcționa o anumită sumă de bani pentru subvenționarea agentului termic, pentru populație.

„Cei doi consilieri ai PSD au fost excluși din organizația municipală pentru că nu au vrut să voteze bugetul Severinului, în forma propusă de primar. Noi nu suntem împotriva unor proiecte care aduc plus valoare Severinului sau care aduc beneficii severinenilor, dar nu putem fi de acord cu un buget care presupune pomeni electorale. Consilierii Magdalena Dumitrescu și Robert Boagiu au cerut primarului ca banii aceștia, ce reprezintă pomeni electorale, să fie redirecționați către subvenția la căldură. Ce au făcut rău acești doi oameni? Bugetul alocat zilelor orașului a fost mai mic anul trecut. Anul acesta, dat fiind faptul că este an electoral, s-a dorit oferirea unor pomeni electorale, prin intermediul zilelor orașului. Consilierii – și demnitarii, în general – când depun jurământul, spun că trebuie să voteze cum le dictează conștiința. Dacă au ales să își urmeze conștiința și să voteze în beneficiul celor care i-au votat (în speță – severinenii), da, sunt vinovați. Acesta este Partidul Social – Democrat. (………) Uitați-vă în primăria Drobeta Turnu Severin! Este o afacere de familie și îmi asum ce spun: primar – viceprimar (naș – fin), fina – directoare la DAS, finul, în consiliul de administrație pe mai știu eu unde! Pe cine au trădat? Familia? Asta vor cetățenii din Severin? Pentru asta plătim taxe și impozite? Și mie mi s-a reproșat că am trădat: pe cine am trădat? Credeți că eu am intrat, cumva, în politică să servesc interesul unor așa – zise caste? Nu, nu pentru asta am intrat în politică. Nu vreau să țin capul plecat că le-am promis mehedințenilor  ceva în campanie, iar la București, se întâmplă totul pe dos. Dumneavoastră vi se pare corect să ni se spună trădători? Pe cine am trădat? Nu lăsați oamenii pregătiți să fie conduși de neica-nimeni. Asta e trădarea mea: că nu sunt de acord cu aceste aspecte. Ei v-au trădat pe voi toți.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!