Severinenii s-au grăbit să achite taxele și impozitele, la începutul anului. Peste 64.000 de persoane fizice și juridice au achitat, deja, dările către stat.

Severinenii, care achită taxele și impozitele până la sfârșitul lunii martie, beneficiază de o bonificație. Anul acesta, mulți dintre plătitorii de taxe au ales să beneficieze de această scutire oferită de autoritățile locale. Pe de altă parte, severinenii, care nu achită integral impozitul până la sfârșitul lunii septembrie, vor fi suprataxați.

„De la începutul anului, până în prezent, 64.500 de severineni (persoane fizice și persoane juridice) au achitat taxele și impozitele locale, la nivelul primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin, la Direcția de Taxe și Impozite Locale. Atât în ceea ce privește numărul celor care au achitat taxele, cât și ceea ce privește sumele achitate, până la această dată din an, față de anii precedenți, situația este mai bună. Toți severinenii, care plătesc taxele până la 31 martie, beneficiază de o bonificație: persoanele juridice au reducere 5%, iar persoanele fizice au reducere 10%.”, declară viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan.

Municipalitatea a decis ca, în noul an, să nu fie aduse majorări ale acestor taxe, altele decât cele prevăzute de lege, ca urmare a creșterii inflației. Astfel, taxele și impozitele locale au crescut cu 13,8%, ca urmare a indexării cu rata anuală a inflației, fiind una dintre cele mai semnificative majorări din ultimii ani.

Contribuabilii pot plăti taxele atât la ghișeele Direcției de Taxe și Impozite (aflate pe bulevardul Carol I, nr. 17 și în incintele piețelor Mircea și Crișan), cât și prin intermediul unor aplicații online.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!