Depozitul de legume și fructe, din Rogova, va fi funcțional după jumătatea anului 2025.

Județul Mehedinți va beneficia de un depozit de legume și fructe. Investiția va fi realizată în comuna Rogova. Terenul propus pentru construirea depozitului de fructe și legume, pentru valorificarea superioară a resurselor și producției agricole județene, este pus la dispoziție de primăria Rogova.  Înființarea are ca scop combaterea speculei cu produse agricole, care duce la creșterea prețurilor cu până la 30-45%, în funcție de sezon. Legumele şi fructele vor fi preluate angro de acest depozit, pentru ca apoi să fie plasate în rețele comerciale. Producătorii, care vor legumele și fructele la acest depozit, vor fi plătiți, iar de aici, produsele ajung în magazine, cămine, unități de alimentație publică sau hipermarket-uri. Depozitul ar urma să fie funcțional anul viitor.

„L-am însoțit pe ministrul Florin Barbu la locația selectată în vederea construirii depozitului de legume și fructe, în comuna Rogova. Astfel, după ce au fost analizate mai multe locații trimise pentru realizarea depozitului, s-a stabilit că aceasta este varianta accesibilă producătorilor din județ. Avem producție de produse autohtone, iar producătorii trebuie sprijiniți pentru valorificarea lor, astfel încât aceste produse sănătoase să ajungă, prin rețeaua organizată, la cetățenii români din județ și din țară. Am primit asigurări că, în prima parte a anului viitor, se va realiza depozitul, printr-un parteneriat public – privat între Consiliul Județean și Casa Unirea. Este un proiect mai vechi pe care mi-am propus să îl implementăm și bucur că am găsit deschidere din partea ministrului Florin Barbu pentru această intervenție în județul Mehedinți.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

„Și Mehedințiul are un bazin legumicol foarte bun. În luna februarie, cel mai probabil, vor fi demarate lucrările la depozitul din comuna Rogova, iar lucrările vor fi realizate de Consiliul Județean, în colaborare cu Casa Unirea. Vom putea integra produsele făcute de fermierii din bazinul legumicol. Vom preda terenul către Casa Unirea, iar studiul de fezabilitate este pregătit. Urmează contractul de proiectare – execuție. Termenul e finalizare al lucrării este de 6 luni, de la semnarea contractului de execuție (care va fi semnat în februarie, maxim martie 2025). Centrul va avea o suprafața de 3.000 mp, iar jumătate din suprafață va avea temperatură controlată și zone de sortare – spălare – ambalare, pentru ca produsele să ajungă în lanțurile de magazine. Astfel de depozite vor fi înființate în peste 70 de locații din țară.”, a transmis ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

sursa foto copertă: Adevărul