Atacatorul minorei înjunghiate, cercetat pentru tentativă la omor calificat!

Noi detalii apar în ancheta privind cazul care a șocat întreaga comunitate ieri, când o minoră a fost înjunghiată de fostul ei prieten, coleg de clasă, în plină stradă. Cazul este anchetat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți. Astăzi, făptașul a fost pus, oficial, sub acuzare, fiind cercetat pentru tentativă la omor calificat. De altfel, se pare că minorul ar fi luat de acasă cuțitul de vânătoare pe care familia sa îl folosea în călătorii. În cursul zilei, au fost chemate, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, mai multe persoane, printre care familia victimei și persoanele care i-au sărit fetei în ajutor, imediat după incident.

„Din probatoriul administrat până în acest moment procesual, s-a stabilit că, în timp ce persoana vătămată se afla alături de autor, pe strada Crișan, în zona Castelului de Apă, la un moment dat, autorul a scos din geantă un cuțit cu dimensiunea de aproximativ 30 de centimetri, iar cu acesta, i-a aplicat persoanei vătămate numeroase lovituri în zona capului, în zona feței, în zona gâtului și în zona cutiei toracice. Persoana vătămată a fost examinată medico – legal, medicul legist a conformând aceste leziuni și plăgi și a stabilit că loviturile i-au pus viața în primejdie. Tot din cercetările efectuate până în acest moment procesul, s-a mai stabilit că autorul și-ar fi premeditat fapta, drept urmare, s-a început urmărirea penală și se fac cercetări sub aspectul săvârșirii de tentativă la omor calificat, faptă comisă cu premeditare.”, declară Gheorghe Ciocan, prim-procur adjunct din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Copila a fost salvată de un cuplu de pensionari, care se plimba pe stradă în zona castelului. Cei doi au văzut ce se întâmplă și au sărit în ajutorul victimei, strigând la agresor să o lase. La un moment dat, cei doi pensionari s-au dus spre cei doi tineri, iar băiatul – speriat – a fugit, după care s-a înjunghiat, la rândul său. Între timp, copila a fost urcată de trecători într-un taxi, care a dus-o la spital.

Taximetristul, care a dus-o pe fată la spital, a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți. Bărbatul povestește că a fost oprit în trafic de niște cetățeni, care i-au pus victima în mașină și l-au rugat să o ducă la spital. Pe parcursul călătoriei, a condus repede, pentru a ajunge cu victima în viață. Copila a reușit să îi dea numărul tatălui, iar taximetristul l-a sunat să îl anunțe.

„Eu eram în drum spre stație. Când am luat-o, era conștientă. Tot drumul, a fost conștientă. Mi-a dat numărul să îl sun pe tatăl ei. L-am sunat și i-am spus că este înjunghiată. Fata nu era în stare să îmi povestească mie. Am condus repede. Nu m-am speriat. La un moment dat, i-a picat telefonul din mână și am întrebat-o dacă e bine și a răspuns că da.”, povestește taximetristul.

Se pare că unii dintre colegii minorului cunoșteau planul diabolic al acestuia. Pe telefonul făptașului, a rămas schimbul de mesaje de la colegii acestuia, care îi spuneau să renunțe la gestul nebunesc pe care urma să îl facă.

Victima se află internată la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, starea acesteia fiind stabilă. Între timp, minorul se află la Secția ATI pentru chirurgie pediatrică a Spitalului Județean de Urgență Craiova, acolo unde, seara trecută, a fost operat. Acesta este stabil, primește tratament complex de reanimare și este monitorizat permanent.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!