Lunca Banului va avea sistem de canalizare. Contractul de finanțare a fost semnat la Ministerul Mediului.

Investiție de anvergură pentru comunitatea din Lunca Banului! Primarul orașului Strehaia a semnat, la sediul Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, contractul de finanțare ce presupune înființarea rețelei de canalizare în localitatea Lunca Banului, după ce, anterior, a fost introdusă rețeaua de alimentare cu apă (investiție realizată prin PNDL II). Este vorba despre proiectul „Înființare sistem centralizat de colectare a apelor uzate în localitatea Lunca Banului”, finanțat prin PNRR, cu o valoare de 3,7 milioane lei.

„Am reușit să semnăm un contract important pentru comunitatea noastră, finanțat în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență: o finanțare în valoare de 3,7 milioane, pe baza unei cereri depuse de Primăria Strehaia în urmă cu un an, într-un proiect care presupune înființarea rețelei de canalizare pentru localitatea Lunca Banului, localitate componentă a unității administrativ – teritoriale Strehaia. Este un proiect important ținând cont de faptul că investiția are o valoare ridicată și reușim, în felul acesta, să continuăm investițiile din Strehaia. De altfel, primăria Strehaia are finalizate, în această etapă, toate proiectele pentru rețelele de apă și canalizare, proiecte care presupun înființarea acestor rețele pe toate străzile orașului – acolo unde nu există deja – și pentru toate satele și localitățile componente. Ne propunem ca, în continuare, să identificăm resurse de finanțare și pentru celelalte proiecte. Ne bazăm pe sprijinul Consiliului Județean Mehedinți și pe cel al președintelui Consiliului Județean Mehedinți, împreună cu care să identificăm și să exploatăm aceste resurse, pentru a ajunge în etapa în care fiecare gospodărie să aibă rețea de apă și rețea de canalizare (acolo unde se pretează).”, declară primarul orașului Strehaia, Ioan Giura.

Dacă în 2016, Lunca Banului era o localitate uitată în timp și mai ales – uitată de autorități, ajunsă în 2024, localitatea a făcut pași importanți către o comunitate care să beneficieze de utilitățile necesare unui trai decent.

„L-am însoțit pe domnul primar al orașul Strehaia, Ioan Giura, la Ministerul Mediului, pentru semnarea unui contract de finanțare, prin PNRR, pentru un proiect foarte important pentru comunitatea din Strehaia: un proiect de finanțare a rețelei de canalizare pentru locuitorii din Lunca Banului. Este un proiect necesar, în condițiile în care, anterior, printr-un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, s-a finanțat introducerea rețelei de apă. Îl felicit pe domnul primar pentru atragerea de fonduri europene și guvernamentale în orașul Strehaia!”, declară, la rândul său, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Această investiție completează seria proiectelor care, în ultimii ani, au dus la modernizarea orașului Strehaia, oraș, care, până în 2016, nu avea infrastructură rutieră sau școlară, modernizată iar rețelele de apă și canalizare erau doar un vis pentru locuitorii orașului.

De altfel, în această perioadă, se lucrează intens la cel mai ambițios proiect de infrastructură rutieră din Strehaia: asfaltarea a 33 de străzi, investiție realizată în cadrul unui proiect aprobat de administrația locală în anul 2022 și care a primit finanțare în 2023 prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”. Dacă în 2016, strehăienii aveau doar 4 drumuri asfaltate, în acest an, numărul străzilor modernizate va ajunge la 71 (cele 4 din trecut, 22 prin PNDL II, 3 prin CJ, 8 prin buget local, 33 Anghel Saligny, 1 Anghel Saligny, prin CJ: drumul de la Stăncești).

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!