Poliția, activitate preventivă la Școala din Bâcleș! Elevii au aflat cum pot fi în siguranță.

Polițiștii Biroului Siguranța Școalară au desfășurat activități informativ-preventive în cadrul proiectului educaţional „PREVENTIN”, la Școala Gimnazială din comuna Bâcleș.

În cadrul dialogului cu elevii și cadrele didactice, au fost abordate subiecte referitoare la prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, prevenirea și reducerea faptelor de violență, respectiv a consumului de droguri, alcool și tutun.

O temă distinctă a reprezentat-o prevenirea infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale, elevii fiind informați despre cadrul legal și măsurile de protecție antivictimală.

Un alt subiect abordat a fost siguranța rutieră, riscurile digitalizării prin accesarea rețelelor de socializare, dar și fenomenul de bullying-ului.

Scopul întâlnirii de astăzi îl reprezintă creșterea gradului de conștientizare a elevilor din județul Mehedinți, cu privire la riscurile comportamentelor deviante și delincvente asupra dezvoltării personale și vieții ulterioare ca tineri și adulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!