Bugetul Orșovei, ciuntit de mofturile primarului! Sumele colosale care au fost irosite în instanță, pentru demiterile lui Cican!

„Asta-i pohta ce-am pohtit!” pare să fie expresia de ordine a edilul orșovean, care conduce administrația locală după bunul plac (sau după placul altora: așa cum este, vremelnic, sfătuit), fără a lua în considerare consecințele faptelor sale care se răsfrâng, automat, asupra cetățenilor. O demonstrează și cele nu mai puțin de 9 destituiri din funcția de manager al Spitalului Municipal, ale lui Adrian Cican. După fiecare demitere, Cican s-a îndreptat în instanță împotriva edilului orșovean, câștigând fiecare proces, iar primarul s-a văzut nevoit să achite salariile restante ale managerului, dobânzile aferente, dar și daune morale. Nu vă imaginați, însă, că sumele au fost achitate din buzunarul edilului, ci din banii orșovenilor. Sume colosale s-au pus la bătaie din bugetul local pentru a acoperi procesele în care primarul orșovean a fost chemat să dea explicații pentru faptele sale. Iar experiențele din trecut par să nu îi fi dat o lecție, căci edilul continuă să facă ceea ce a fost sfătuit, acest fapt fiind demonstrat chiar de ultima demitere a managerului. Cican l-a acționat, din nou, în instanță pe primar.

„Pentru început, aș vrea să facem un istoric al destituirilor mele din funcția de manager al Spitalului Municipal Orșova. În 2019, am fost suspendat de patru ori de către primarul Orșovei, iar acest lucru a dus la cheltuirea unei sume de 173.000 lei (pe cele patru procese), sumă care, în primă, fază, s-a plătit din bugetul primăriei, după care Curtea de Conturi a imputat-o primarului. La momentul la care vorbim, primarul trebuie să achite cei 173.000 lei, cu penalități, din buzunarul propriu. În ceea ce privește revocarea din mai 2023 și cea de acum, cu tot cu despăgubiri (la care intră și daunele morale) –  acestea au dus la suma de 242.000 lei (aproape 2 miliarde jumătate lei vechi), iar aceste sume vor fi achitate din bugetul primăriei, iar, ulterior, când va veni Curtea de Conturi, probabil întreaga sumă se va ridica la 300.000 lei, pentru că, cel mai probabil, se va încheia și actualul proces, până când va veni Curtea de Conturi, din nou. Gândiți-vă că noi, ca persoane fizice, ne împrumutăm la bănci, plătim dobânzi, iar primarul își permite să facă ce vrea din bugetul local, ca și cum ar fi bugetul personal! ”, declară fostul manager al Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican.

Adrian Cican a obținut funcția de manager a Spitalului Municipal Orșova, prin concurs în 18 septembrie 2020, pentru un mandat de patru ani. Acest lucru nu l-a împiedicat, însă, pe edilul orșovean să îl demită din funcție, iar consecințele au fost unele nefaste atât pentru primar, cât și pentru bugetul local. De data aceasta, Cican a fost demis făcându-se „vinovat” că a „denigrat” pe rețelele de socializare primarul și consilierii locali. După precedentele 8 demiteri, Adrian Cican s-a reîntors la post, după dispoziții date de instanța de judecată, revenind, astfel, de fiecare dată, la conducerea spitalului pe care l-a modernizat în ultimii ani, oferind unității sanitare un aspect european, cu servicii medicale de excelență, cu aparatură modernă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!