Multe administrații locale din țară reușesc, prin proiectele și investițiile implementate, să ofere condiții moderne de trai persoanelor de toate categoriile de vârstă. Este și cazul comunei mehedințene Bâcleș, care va deveni prima localitate din județul nostru ce va deschide un bazin de înot (aflat în administrarea UAT).
Este vorba despre un bazin de înot semiolimpic, construit, în principal, în scop didactic, dar care va avea și utilizare publică, în afara orarului școlii. Pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor, orele de educație fizică se vor transforma în ore de înot. Construcția obiectivului se apropie de final, iar recepția lucrării este estimată a se realiza în circa trei luni.
„Bazinul înot (partea de construcție) este 90% realizat. Urmează să fie aduse dotările, centralele, pompele de căldură. Din discuțiile purtate cu constructorul, se pare că în 90 de zile, vom putea face recepția la terminarea lucrărilor. Bazinul de înot este o investiție accesată pe CNI (Compania Națională de Investiții), un proiect ce respectă normele de eficientizare energetică. Va fi o clădire nZEB (nearly zero energy building), conform cerințelor Comunității Europene, de protejare a mediului și de respectare a tuturor legilor și ordonanțelor referitoare la protecția mediului. Când am decis să derulăm acest proiect, ne-am gândit, în primul rând, la copiii care învață la Școala Bâcleș și am gândit ca orele de sport să se efectueze aici. După ora 15.00, bazinul va fi deschis comunității noastre și locuitorilor din zona limitrofă. Consider că și elevii de la sat trebuie să aibă șanse egale cu cei din mediul urban, atât în ceea ce privește educația, cât și accesul la oportunități de dezvoltare din punct de vedere a sănătății.”, declară primarul comunei Bâcleș, Lucian Coandă.
În ultimii ani, s-au realizat numeroase investiții în infrastructura școlară din localitate, implementându-se proiecte care să ofere condiții europene pentru școlari.