Ziua porților deschise, la Poliția Strehaia! Peste 100 de școlari au aflat secretele profesiei de polițist și au testat tehnica oamenilor legii.

Pentru o zi, au lăsat ghiozdanele la o parte și au participat la altfel de activități. Este vorba despre elevii Școlii Gimnaziale Mihai Viteazu, din Strehaia, care au participat la Ziua Porților Deschise, eveniment găzduit de Poliția Strehaia, ca activitate premergătoare Zilei Poliției Române.

Peste 100 de școlari din clasele I – VIII au avut parte de prezentare a tehnicii din dotarea IPJ Mehedinți: de la autospeciale de la Rutieră, până la tehnică a Serviciului Criminalistic și echipamente ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale, folosite în activitatea zilnică. De altfel, elevii au primit materiale informative și au aflat secretele din spatele profesiei de polițist. Cei mai curajoși dintre micii vizitatori au urcat în autospecialele de poliție, fiind supravegheați de oamenii legii și îndrumați de șeful Biroului Rutier Strehaia, ag sef princ Victor Șoavă.

Activitatea a fost una interactivă și a adus curiozitate din partea celor mici, care au venit în număr mare să descopere lumea fascinantă a polițiștilor. Activități similare vor continua și în zilele următoare la toate subunitățile IPJ Mehedinți, de pe raza județului și la sediul județean al inspectoratului, din Drobeta Turnu Severin.

Ziua porților deschise este un eveniment care se înscrie în seria activităților dedicate zilei Poliției Române, zi care este marcată în data de 25 martie (prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002). Alegerea acestei date este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliției Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!