Ambulanță trasă de tractor, după ce a rămas împotmolită pe un drum impracticabil! Primăria a organizat zilele comunei, iar drumurile arată ca după bombardament.

Situație incredibilă într-o comună din județul Mehedinți! O ambulanța a Serviciului Județean de Ambulanță a rămas împotmolită pe un drum comunal impracticabil. Autospeciala a fost scoasă cu un tractor al cetățenilor. Incidentul s-a petrecut în satul Mijarca (comuna Prunișor), pe un drum comunal, nereabilitat și plin de noroi, acolo unde localnicii au sărit în sprijinul echipajului medical. Oamenii s-au mobilizat, iar cu ajutorul utilajului agricol, au reușit să scoată ambulanța din noroaie. Echipajul medical a fost solicitat să transporte un pacient externat dintr-o secție a spitalului, iar autospeciala a rămas blocată după ce bărbatul a fost lăsat la adresa de domiciliu.

Din nefericire, acest incident scoate la iveală o realitate dură a multor localități: deși au fost alocate fonduri din diferite surse de finanțare, încă există sate care au rămas împotmolite între nepăsarea autorităților și lipsa de interes pentru dezvoltare comunitară. Este și cazul satului Mijarca din Prunișor, acolo unde asfaltul pare să fie doar o dorință a localnicilor și este departe de a deveni o realitate. Consilierii opoziției spun că bani în bugetul local există, fiind alocate sume considerabile pentru distracții, bâlciuri și paranghelii, însă, necesitățile cetățenilor au fost lăsate la coada priorităților.

„În urmă cu 5 – 6 luni, consilierii liberali din consiliul local Prunișor au întocmit un proiect de hotărâre pentru pietruirea drumurilor din cinci sate ale comunei. Proiectul a fost votat în unanimitate, însă, din păcate, nu s-a concretizat: nu s-a pietruit niciun drum. Astăzi, a avut loc un incident grav: cetățenii au sunat la primărie, pentru că Salvarea nu putea să iasă de pe unul din drumurile din satul Mijarca. Primarul și viceprimarul nu le-au răspuns la telefon, iar oamenii m-au sunat pe mine. Am cerut sprijinul unui cetățean, care a venit cu tractorul și a tras Salvarea. Din păcate, este o situație gravă. Este jalnic. Primarul mi-a spus că nu are bani pentru reabilitarea drumurilor, însă, pentru alte lucruri par să fie bani. Iluminatul festiv și pomul de Crăciun au costat 100.000 lei, zilele comunei au costat 80.000 lei, iar închirierea, pentru o zi, a unei toalete publice la acest eveniment a costat 4.000 lei. Bani sunt, însă, nu se dorește.”, declară, pentru Actual Mehedinți, consilierul liberal Ciprian Măciucă.

Situația de astăzi nu reprezintă, însă, o noutate pentru comuna Prunișor. În luna iunie, în satul Gârnița, în urma ploilor abundente, drumul din localitate a devenit impracticabil, iar oamenii au rămas izolați. Aici, locuiesc 30 de familii, iar la la fiecare ploaie însemnată, localitatea rămâne izolată. Pentru a-și face viața mai ușoară, localnicii au pus mână de la mână și au pietruit drumurile comunale. Localnicii spuneau, în urma inundațiilor, că, în situația în care au nevoie de ambulanță sau pompieri, salvatorii nu pot ajunge. Bolnavii trebuie cărați pe brațe sau cu targa până în centrul satului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!