Bătut până la inconștiență, de hoții de lemne! Bărbatul a fost abandonat în pădure, având cuțitul înfipt în braț.

Scene crunte s-au petrecut într-o pădure din comuna mehedințeană Hinova, acolo unde un bărbat de 55 de ani a fost bătut până la inconștiență. Agresorii sunt doi bărbați, care, în trecut, ar mai fi fost reclamați de victimă, pentru furt de lemne.

Conform anchetatorilor, victima a fost lovită cu bâte, un cuțit și un topor, după care, a fost abandonată în pădure, având cuțitul înfipt în braț. Bărbatul de 55 de ani a reușit să își revină din starea de inconștiență, ajungând cu greu la locuință, de unde a fost preluat de un echipa medical și dus la spital.

„La unitatea noastră, a ajuns un pacient, victimă a unei agresiuni fizice, ce prezenta traumatism cranio-cerebral deschis, plăgi tăiate la nivelul feței, fractură la nivelul antebrațului stâng, fractură metataz și multiple traumatisme la nivelul toracelui. Pacientul a fost internat, efectuându-i-se și investigațiile de specialitate. De asemenea, a fost supus unei intervenții chirurgicale. Pacientul este, în momentul de față, stabil. A stat în spital 8 zile.”, declară purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență, Elena Bololoi.

Din câte se pare, între agresori și victimă, ar mai fi existat, în trecut, altercații. Acum, cei doi frați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

„Dosarul se află în fază de urmărire penală, sub supravegherea unui procuror. Clientul meu a fost victima unei infracțiuni de tentativă la omor calificat. Cele două persoane, care sunt acuzate de această infracțiune, au premeditat întreaga speță. L-au atras în pădure cu scopul de a-i suprima viața, după care l-au abandonat. A primit mai multe lovituri cu toporul și cuțitul, cuțitul rămânând prins în antebraț. De asemenea, a prezentat 5 lovituri cu tăișul toporului. Aproximativ 30 de minute, s-a aflat în stare de inconștiență și s-a trezit lins de cățeii cu care plecase în pădure. S-a târât, sprijinindu-se de un copac, iar pe copac au rămas urmele de sânge.”, declară avocatul victimei, Ionică Pompiliu

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți,  s-a înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor calificat, faptă comisă cu premeditare. În fapt, s-a reținut că doi frați, inculpați în cauză, împreună cu a treia persoană – un tânăr în vârstă de 23 de ani – s-au deplasat în extravilanul comunei Hinova, în pădurea aparținând persoanei vătămate – un bărbat în vârstă de 55 de ani, care locuia în zonă. Aici, cei doi inculpați l-au determinat pe tânărul de 23 de ani să pornescă și să tureze un motofierestrău, pentru a produce zgomot care să îi creeze, în felul acesta, impresia persoanei vătămate că i se taie arbori din pădure. Persoana vătămată s-a deplasat la fața locului, iar când a ajuns, cei doi inculpați, care erau ascunși în zonă, au ieșit, înarmați cu bâte, un topor și un cuțit, iar cu aceste corpuri, i-au aplicat numeroase lovituri persoanei vătămate. În urma acestor lovituri, persoana vătămată a suferit fracturi de membre superioare și inferioare, precum și numeroase plăgi la nivelul capului și în zona cutiei toracice, leziuni ce au necesitat 45 -50 de zile de îngrijiri medicale, pentru vindecare. În cauză, au fost efectuate cercetări, au fost identificați cei doi inculpați, apoi, au fost reținuți și propuși instanței competente cu propunere de arestare preventivă, propunere care a fost însușită de judecătorul de drepturi și libertăți.”, conchide prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, Gheorghe Ciocan.

Victima se află în perioada de refacere, întrucât, în urma loviturilor crunte primite, necesită timp îndelungat pentru vindecare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!