Reținut, după ce a împușcat un câine!

La data de 14 martie a.c., ora 18.44, Poliția municipiului Orșova a fost sesizată de către un bărbat de 36 ani, din comuna Svinița, despre faptul că, în timp ce se afla pe raza comunei Dubova, a văzut un bărbat care a împușcat un câine.

În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Biroului pentru Protecția Animalelor, iar din cercetările efectuate a reieșit că în data de 14.03.2024, ora 18.30, un bărbat de 40 ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în timp ce se afla în curtea imobilului pe care îl deține pe raza localității Dubova, ar fi intenționat să împuște un șacal aflat pe marginea DN 57, iar din motive necunoscute ar fi împușcat un câine aflat în apropiere.

Bărbatul este deținător legal de arme însă verificările au reliefat faptul că nu deține autorizație de vânătoare pentru nicio specie de vânat.

Exemplarul canin a fost transportat la o clinică veterinară unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.

A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, braconaj și rănirea cu intenție a animalelor.

Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor două arme, 19 cartușe cartușe, precum și un tub cartuș cu capsa percutată.

Persoana bănuită a fost reținută pentru 24 de ore, iar astăzi 15 martie a.c., va fi prezentată unității de parchet cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!