Ziua Protecției Civile, marcată în Mehedinți! 91 de ani de activitate; ajutor și speranță pentru comunitate, zi de zi!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi a sărbătorit, astăzi, 91 de ani de protecţie civilă în România.  Ceremonialul militar a debutat cu intonarea Imnului Național al României și prezentarea semnificației Zilei Protecţiei Civile. Festivitatea a continuat cu avansarea în gradul militar următor, înainte de termen, a patru pompieri militari, un ofițer și trei subofițeri, care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă.

„Acest moment este un bun prilej de reflectare asupra evoluției și angajamentului dovedite în decursul timpului de toți cei care, prin munca lor, oferă siguranță și sprijin semenilor în fața provocărilor complexe. Profesionalismul celor care slujesc arma vieții, solidaritatea și empatia, de care dau dovadă, s-au făcut remarcate și în afara granițelor țării, în timpul misiunilor desfășurate pentru furnizarea sprijinului comunităților afectate de calamități sau alte situații de amploare și intensitate deosebite. Îi asigurăm pe cetățeni că suntem mereu la datorie, concentrându-ne eforturile şi resursele pentru a conştientiza, instrui şi apăra comunitatea, având convingerea că o populaţie bine pregătită va fi mai puţin surprinsă de un eveniment neprevăzut și va acţiona eficient, ajutând la restabilirea stării de normalitate.”, declară prim-adjunctul ISU Mehedinți, col, Cristian Stanciu.

Noile grade militare le-au fost înmânate celor avansați de către primul adjunct al inspectorul șef al ISU Mehedinţi, colonel Stanciu Cristian, care i-a felicitat pentru munca depusă şi profesionalismul dovedit de-a lungul timpului.

„Indiferent de faptul că, de-a lungul timpului, a avut mai multe denumiri, iar, organizatoric, a făcut parte din mai multe structuri, indiferent de contextul în care s-a acționat și de natura evenimentelor la care ați participat, această structură și-a făcut treaba față de societate și față de patrie. Această structură a acționat, mereu, cu profesionalism, demnitate, cu devotament și patriotism.”, declară prefectul județului, Alin Isuf.

„Protecția civilă este un pilon fundamental al unei societăți moderne și responsabile, iar noi avem rolul de a-l întări. Ca președinte al Consiliului Județean, este o onoare să vă fiu astăzi alături și oricând considerați că vă pot sprijini! Vă mulțumesc pentru devotamentul și sacrificiul pe care le faceți în fiecare zi pentru a proteja viețile și bunurile cetățenilor din județul nostru! Sunteți adevărați eroi, mereu pregătiți să interveniți în situații de urgență, indiferent de natura acestora! Sunteți mereu în linia întâi, oferind ajutor și speranță în momente dificile.”, declară, la rândul său, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

În fiecare an, la data de 28 februarie, este marcată Ziua Protecţiei Civile în România. Protecţia Civilă a apărut ca urmare a necesităţii protejării vieții oamenilor și bunurilor acestora în fața manifestărilor provocate de forțele naturii și de conflictele armate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!