Manager repus pe funcție, de instanță, pentru a noua oară, după demiteri haotice ale unei administrații locale!

Pentru a noua oară suspendat, Adrian Cican s-a întors la conducerea Spitalului Municipal Orșova. Tribunalul Mehedinți a hotărât, astăzi, suspendarea deciziei de revocare din funcție a managerului. Astfel, instanța de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Mehedinți a dispus, în dosarul 305/101/2024, suspendarea celor două dispoziții emise de primarul Orșovei, adică cea de revocare din funcție a lui Cican și cea de numire în funcția de manager interimar a polițistului pensionar Gheorghe Preda. 

Adrian Cican a obținut funcția de manager a Spitalului Municipal Orșova, prin concurs în 18 septembrie 2020, pentru un mandat de patru ani, iar în perioada în care s-a aflat la conducerea unității, spitalul a fost modernizat, oferindu-i-se un aspect european, cu servicii medicale de excelență, cu aparatură modernă.

„Pentru a noua oară, instanța îmi dă dreptate. Le mulțumesc în mod deosebit avocaților, care apără interesele  – nu ale managerului Adrian Cican – ci ale spitalului și ale serviciilor medicale, care există în spital. De fiecare dată când am fost demis, serviciile medicale au avut de suferit. La a opta demitere a mea, trei cadre medicale au părăsit unitatea. Este instabilitate. Această realitate este dată de faptul că abuzul de putere/în serviciu și hărțuirea administrației locale sunt permise de organele de cercetare penală de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orșova, care nu își fac treaba. Îmi asum ceea ce spun, pentru că, până la urmă, există dovezi: instanța te repune pe funcție de 9 ori, iar Parchetul nu sesizează că, de nouă ori, s-a încălcat legea. Sunt ferm convins că vor lua act de aceste abuzuri care au loc cu privire la mine și la spitalul Orșova. Primul lucru, pe care l-am promis, este instalarea RMN-ului, care va fi pus în funcțiune în maxim două luni. De altfel, de astăzi, avem director medical și director financiar – contabil, cu atribuții, pentru că primarul nostru a fost surd, în ultimii doi ani, de fiecare dată când i-am cerut să numească oameni pe aceste funcții.”, declară managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican.

După fiecare demitere, Adrian Cican s-a îndreptat în instanță împotriva edilului orșovean, câștigând fiecare proces, iar primarul s-a văzut nevoit să achite salariile restante ale managerului, dobânzile aferente, dar și daune morale, achitate din banii orșovenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!