Actor propus pentru Oscar, în lupta electorală din comuna natală! În scaun cu rotile, dar cu scopuri mărețe, Ovidiu luptă pentru satul copilăriei sale.

Un actor propus pentru premiile Oscar s-a înscris în bătălia electorală din comuna copilăriei sale. Se întâmplă în comuna mehedințeană Vlădaia, acolo unde Ovidiu Pîrșan, care face parte din distribuția filmului “Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”, și-a anunțat candidatura pentru primărie. Actorul s-a înscris în Partidul Național Liberal.

Novice într-ale politicii, Ovidiu Pîrșan s-a înscris în PNL Mehedinți, cu gândul de a schimba mersul lucrurilor în comuna natală: Vlădaia (situată la aproximativ 60 km de reședința de județ). Cu planuri mari pentru localitatea copilăriei sale, cu gândul schimbării și cu multe proiecte pentru comunitate, actorul este încrezător în șansa sa. Anunțul candidaturii sale a fost făcut de președintele PNL Mehedinți, Virgil Popescu.

„Decizia nu a fost una bruscă. M-am gândit cu ani în urmă, însă nu aveam vârsta potrivită. Trebuie să fii mai copt, pentru a lua decizii bune pentru comunitatea pe care o reprezenți. Mi-aș dori să schimb mai multe în comună. Acolo, au fost realizate mai multe investiții făcute de mântuială, cum ar fi canalizarea. Aș vrea să modernizez și să extind anumite proiecte: apa, canalizarea, aș vrea să fac un azil de bătrâni, pentru a crea măcar 15 locuri de muncă în comună. Sunt tineri care pleacă din comună, pentru că acolo nu au ce să facă. Comunitatea se poate dezvolta cu proiecte europene. De asta, am și ales Partidul Național Liberal: am văzut că multe comunități conduse de liberali sunt dezvoltate.”, spune Ovidiu Pîrșan.

„Ovidiu este un om obișnuit, este un luptător, este un câștigător. El și-a dorit de mult timp să candideze la primăria comunei Vlădaia. Colaborarea lui cu PNL este din 2020. Eu cred că el, prin calitatea managerială de antreprenor, poate schimba comunitatea. Cred că Vlădaia merită mai mult decât un primar de atâtea mandate, care nu a dezvoltat comunitatea. Dezvoltarea comunităților rurale de la noi din țară depinde de banii europeni, iar Ovidiu poate să facă acest lucru. Ovidiu demonstrează că un om cu dizabilități poate să reușească în viață și sunt convins că Ovidiu poate reuși să ajungă primar în Vlădaia și să schimbe fața comunei.”, declară, la rândul său, președintele Partidului Național Liberal Mehedinți, Virgil Popescu.

Ovidiu Pîrșan face parte din distribuția filmului “Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”, în regia lui Radu Jude. Actorul este propunerea României pentru premiile Oscar. Ovidiu spune că, deși, în viața de zi cu zi este antreprenor, va continua să valorifice pasiunea pentru film. Asta: dacă timpul îi va permite, căci țelul său este de a fi primar.

„Am avut oportunitatea de a-l cunoaște pe marele regizor Radu Jude, în urma unui casting. Producția filmului voia chiar o persoană cu dizabilități, pentru a avea acea naturalețe cu care se mișcă și se comportă o astfel de persoană. Chiar dacă nu am fost un actor profesionist, am primit un rol principal în acest film. Un vis devenit realitate! După film, am primit Leopardul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Locarno. Aici, a fost prima dată când am dat autografe. Anul acesta, o să mai joc într-o altă producție de a lui Radu Jude. Vreau să cochetez și cu actoria, în limita timpului disponibil, având în vedere că îmi doresc să câștig primăria Vlădaia.”, mai spune mehedințeanul.

Ovidiu se deplasează într-un scaun cu rotile, de 16 ani, în urma unui accident produs în Grecia, însă acest lucru nu îl împiedică să fie încrezător și să lupte pentru idealurile sale. Cumpăna, pe care a trecut-o, l-a făcut să fie mai încrezător în viață. În tot acest timp, familia l-a susținut necondiționat. Mehedințeanul împlinește 39 de ani, este căsătorit, are doi copii, iar, în viată de zi cu zi, este antreprenor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!