Model de politician: un primar mehedințean a schimbat, în trei ore, două partide, trăgându-se în poze la sediile ambelor formațiuni politice.

După ce Guvernul a dat mână liberă traseismului politic, prin aprobarea unei ordonanțe de urgență, ce permite primarilor să schimbe partidul cu cel mult 60 de zile înainte de alegerile locale din 9 iunie, fără a-și pierde mandatul, au început mișcările pe scena politică din Mehedinți. Edilii au început să schimbe partidele mai ceva ca pe ciorapi, astfel că s-a ajuns în situația bizară în care un primar să se afișeze în aceeași zi cu două partide. Este cazul edilului din Ilovăț, Ionel Manțog, care a apărut, ieri, tras în poze la sediul PNL Mehedinți, alături de președintele partidului și alți colegi primari, iar fix trei ore mai târziu de la această postare, a apărut în poze la sediul PSD Mehedinți, acolo unde i-a fost anunțată trecerea în rândurile social – democraților. Nu ne rămâne decât să așteptăm următoarea mutare a edilului, căci nu se știe prin sediul cărei formațiuni politice îl vom mai vedea pozat în ultimele ore/zile.

Traseismul politic, în floare în ultimele săptămâni, a fost acceptat de toate partidele politice, însă, gestul edilului din Ilovăț este unul de-a dreptul bizar: arată alegătorilor lipsa de asumare politică. Când a fost serios distinsul domn primar: când s-a pozat alături de colegii liberali sau când s-a afișat alături de noii colegi social-democrați? Dacă, în decurs de trei ore, edilul a reușit performanța de a se afișa alături de două formațiuni politice, înseamnă că reprezintă un model demn de urmat pentru cetățenii comunității pe care o reprezintă. Probabil, domnia sa a gândit că, dacă tot cele două partide formează o alianță la Guvernare, de ce nu ar putea și domnia sa pună umărul la închegarea acestei alianțe. Manțog a câștigat primul mandat la conducerea primăriei Ilovăț, în anul 2016, din partea PNL.

Anul acesta, alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare și vor avea loc în data de 9 iunie. Deși alegerile se desfășoară în vară, primarii își vor continua mandatul până în toamnă.

 

Sursa foto: Virgil Popescu via Facebook/ Aladin Georgescu via Facebook

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!