Primar care a dezertat din PNL, lăsat fără sprijinul consiliului local!

După ce zece primari ai Partidului Național Liberal au părăsit formațiunea, pentru a se poza în sediul PSD (unii dintre ei, în căutare de minuni electorale), au fost luate și primele măsuri din partea partidului pe care l-au trădat. Spre exemplu, în cazul edilului din Izvoru Bârzii, Horia Balica, filiala PNL Izvoru Bârzii l-a lăsat fără sprijin politic în consiliul local. Decizia a fost luată de comun acord de consilierii liberali din Izvoru Bârzii, alături de conducerea partidului. Horia Balica este primar din anul 2004, iar la alegerile din 2020, PNL a reușit să obțină 5 consilieri, dând, în felul acesta, și viceprimarul localității.

 „M-am întâlnit cu echipa consilierilor locali liberali și cu viceprimarul PNL de la Izvoru Bârzii, pentru a discuta despre plecarea primarului la social-democrați. Au un mesaj clar și tranșant: rămân o echipă unită, în PNL, iar primarul rămâne singur, fără susținerea și votul consilierilor liberali. Le mulțumesc pentru activitatea pe care o desfășoară și pentru proiectele prin care demonstrează că administrația liberală este una de succes! Prin coeziune și dedicare, echipa liberală de la Izvoru Bârzii va avea succes și în continuare.”, transmite președintele Partidului Național Liberal Mehedinți, Virgil Popescu.

Comuna Izvoru Bârzii, deși aflată la 10 km de Drobeta Turnu Severin, a rămas înțepenită în timp, deoarece, aici, nu a fost depus niciun proiect de modernizare pe programele guvernamentale PNDL I și PNDL II, un prim proiect pe fonduri europene fiind depus, de abia anul acesta, pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, pentru înființarea de stații pentru încărcarea mașinilor electrice. Locuitorii comunei nu au parte, în multe din sate, nici măcar de utilitățile de bază: sistem de apă – canalizare și nici asfalt.

Rămâne de văzut dacă vreunul din cei zece edili care au migrat către PSD, vor face și oficial, acest pas, căci, până acum, totul a fost doar de dragul pozelor. În situația unei demisii din partidul din partea căruia au obținut mandatul de primar, edilii și-ar pierde funcția aleasă, astfel că este puțin probabil ca vreunul din aceștia să facă acest pas și în mod oficial, din iubire pentru noul partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!