Aparatură medicală performantă, pe bani europeni, la Spitalul Orșova! Noi servicii medicale pentru pacienți!

Sunt vești bune pentru orșoveni și pentru mehedințenii din zona limitrofă Orșovei. Calitatea serviciilir medicale de la spitalul din localitate se îmbunătățește prin deschiderea unui nou cabinet în cadrul Secției de Chirurgie. De acum înainte, pacienții vor avea servicii medicale în cabinetul de endoscopie/colonoscopie.

“Probabil cele mai mari beneficii ale investigațiilor medicale asupra aparatului digestiv prin intermediul unor aparaturi performante sunt reprezentate de complexitatea redusă a intervenției, a timpului redus al intervenției și nu în ultimul rând de calitatea și acuratețea intervenției. În unele cazuri, depistarea precoce a unei posibile probleme de sănătate, permite stabilirea unui plan de intervenție și de monitorizare adecvat. Astfel, suntem mândri să vă anunțăm că, începând cu data de 19.05.2023, în cadrul Spitalului Municipal Orșova, prin intermediul proiectelor europene, a devenit complet funcțional cabinetul de endoscopie/colonoscopie situat pe secția de Chirurgie Generală, cabinet dotat cu aparatură de ultimă generație (turn complet gastroscop/colonoscop, linie videobronhoscopie de înaltă definiție), în valoare de aproximativ 1.300.000 lei.
Multă sănătate tuturor pacienților noștri, cu promisiunea că Spitalul Municipal Orșova va face mereu tot posibilul să investească în calitatea serviciilor medicale oferite acestora!”, transmite managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican.

Deși situația unității sanitare nu este tocmai cea mai fericită, ținând cont că, de la începutul anului, administrația locală aprobă (chiar din bugetul spitalului) doar cheltuielile curente (nu și investiții sau aprobări ale proiectelor europene), calitatea serviciilor medicale continuă să fie la standarde ridicate. Totuși, unitatea se află în imposibilitatea de a continua investițiile pe bani europeni, prin urmare, fiind stopate dezvoltarea și modernizarea serviciilor medicale, întrucât autoritățile locale nu aprobă proiectele europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!