Bani europeni pentru digitalizarea Spitalului Județean de Urgență! Proiectul primește finanțare.

Astăzi, s-a primit confirmarea că proiectul “Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin” a fost aprobat pentru finanțare cu fonduri europene în cadrul PNRR. Proiectul a fost declarat eligibil de Ministerul Sănătății, iar în scurt timp, se va semna și contractul de finanțare.

„Acest obiectiv completează investițiile pe care Consiliul Județean Mehedinți le realizează la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin în infrastructura unității medicale, aparatură și echipamente. Digitalizarea este un pas esențial în modernizarea și optimizarea sistemului de sănătate. Acest lucru include implementarea sistemelor informatice pentru gestionarea pacienților, dosarelor medicale electronice, sistem care poate reduce timpul de așteptare al pacienților și poate îmbunătăți coordonarea între departamentele medicale.  Le mulțumesc domnului ministru, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, domnului secretar de stat, dr. Alexandru Rogobete și echipei de la Ministerul Sănătății pentru susținerea proiectelor Consiliului Județean Mehedinți și Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin pentru modernizarea sistemului de sănătate din județ!”, declară președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

„Un pas important pentru eficientizarea serviciilor medicale și îmbunătățirea calității îngrijirii pacienților în Spitalul Județean de urgență Drobeta Turnu Severin este și digitalizarea, prin implementarea tehnologiilor informatice. Astfel, astăzi, s-a primit confirmarea că proiectul “Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin” a fost aprobat pentru finanțare cu fonduri europene în cadrul PNRR. Acest proiect a fost demarat în parteneriat cu Consiliul Județean Mehedinți, cu sprijinul domnului președinte Aladin Georgescu, domnului ministru, Alexandru Rafila, domnului secretar de stat, Alexandru Rogobete și echipa de la Ministerul Sănătății”, transmite purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență, Elena Bololoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!