Spitalele din Strehaia și Vânju Mare vor trece în administrarea autorităților locale și nu vor mai funcționa ca secții externe ale Spitalului Județean.

Sunt vești îmbucurătoare din sistemul sanitar al județului Mehedinți. Prezent într-o vizită de lucru la Spitalul Județean, dar și la secția externă a unității din Vânju Mare, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre situația juridică a celor două unității aflate în proces de reabilitare și modernizare: spitalele din Strehaia și Vânju Mare. Aceste unități medicale vor avea, odată reintrate în circuit, personalitate juridică, în prezent, funcționând ca secții externe ale Spitalului Județean.

„Suntem aproape de finalizarea unui spital orășenesc, important pentru zonă. Noi vom ajuta la completarea echipamentelor necesare pentru ca unitatea să poată oferi servicii cetățenilor din această parte a județului. Ne gândim și la modul de reorganizare din punct de vedere al structurii, pentru că, în momentul de față, aparține de Spitalul Județean. Dacă vom găsi o soluție pentru reînființarea acestor spitale, evident că o vom sprijini.”, declară, la finalul vizitei de la spitalul din Vânju Mare, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Aceeași situație juridică se regăsește și la spitalul orășenesc din Vânju Mare, unitate înființată în anul 1883 și care se reabilitează în cadrul unui amplu proiect atras de administrația locală, pe fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

„În județul Mehedinți, s-au făcut eforturi considerabile pentru a reuși (sper eu: în cursul anului viitor) să reînființăm cele două spitale orășenești: spitalul de la Strehaia și cel de la Vânju Mare. Spitalul de la Strehaia, cel mai probabil, într-o lună jumătate, se va apropia de recepție. Este finanțat printr-un proiect atras de primărie, prin PNDL II și îl felicit pe domnul primar pentru toate demersurile făcute! Spitalul din Vânju Mare se reabilitează cu fonduri de la Consiliul Județean, cu sprijinul Ministerului Sănătății.”, declară, la rândul său, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Goergescu.

În anul 2011, au fost închise 67 de unități spitalicești din țară, dintre care două din județul Mehedinți: Strehaia și Vânju Mare.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!