Ajutoare pentru copiii din cadrul DGASPC! Ministrul Familiei, Natalia Intotero, vizită în județul nostru!

Ministrul Familiei, Tineretului si Egalității de șanse, Natalia Intotero, a efectuat o vizită la Complexul de Servicii Sociale pentru Copii, din curtea Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, în cadrul campaniei de distribuție a paturilor, saltelelor, lenjeriilor de pat și obiectelor de îmbrăcăminte, destinate copiilor şi tinerilor instituționalizați. Ieri, oficialul guvernamental a fost prezent în Craiova, pentru un demers similar.

„Spre sfârșitul anului trecut, am solicitat tuturor DGASPC-urilor să ne pună la dispoziție numărul copiilor instituționalizați. Apoi, într-o discuție cu reprezentanții Administrației Naționale a Rezervelor de Stat (le mulțumesc, pe această cale) și cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu, am reușit să realizăm această hotărâre de Guvern, prin care toți copiii  instituționalizați să poată beneficia de unele lucruri normale. Încercăm ca distribuirea să fie realizată, în țară, în maxim două luni și să ajungă la beneficiari.”, declară, în cadrul vizitei oficiale, Natalia Intotero, ministrul Familiei.

Mai multe articole de îmbrăcăminte, corturi, paturi și cazarmament din rezerva statului au ajuns la DGASPC Mehedinți pentru copiii instituționalizați. Guvernul a hotărât în ianuarie ca ele să fie acordate către teritoriu.

 „Acest sprijin este important pentru județul nostru. Pe această cale, îi mulțumim doamnei ministru că ne-a ales printre acele județe cărora le oferă sprijin, prin intermediul ministerului pe care îl conduce!”, declară prefectul județului Mehedinți, Alin Isuf.

 „Aceste echipamente sunt bine-venite și vor fi foarte utile pentru copiii instituționalizați. În același timp, DGASPC și Consiliul Județean Mehedinți au făcut eforturi, în ultimii ani, pentru a moderniza centrele. Am accesat fonduri europene pentru modernizarea câtorva centre ale DGASPC. Acest complex de servicii sociale va fi modernizat prin PNRR, având o valoare de 11 milioane de lei.”, declară, la rândul său, președintele  Consiliul Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

În centrele DGASPC MH, au ajuns 5 corturi, 80 de saci de dormit, 80 de paturi, 80 de saltele, 160 de paturi, 160 de cearceafuri, 80 de perne, 160 de fețe de perne, 120 treninguri, 120 tricouri.

 „Aceste produse urmează a fi distribuite copiilor din centrele rezidențiale ale direcției de pe raza județului Mehedinți. Avem 80 de copii instituționalizați, ca atare, avem produsele necesare pentru fiecare copil.”, declară Valentin Popescu, director al DGASPC Mehedinți.

 „Apreciez și eu vizita doamnei ministru: este o vizită importantă. Urmează să punem în practică mai multe proiecte atât pentru copiii instituționalizați, cât și pentru vârstnicii care primesc servicii sociale. Primăria este deschisă la colaborare. Suntem în echipă cu Consiliul Județean.”, conchide primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Ajutoarele sunt acordate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (A.N.R.S.P.S.), ca urmare a Hotărârii de Guvern nr. 12 din 11 ianuarie 2024 privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantități de produse, în valoare de 16.022.682,52 lei, destinate atenuării riscului de excluziune socială care determină fenomene sociale ce afectează un interes public major.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!