Cozi la vulcanizările din Severin, pentru schimbarea anvelopelor de iarnă!

Iarna bate la ușă, iar conducătorii auto nu vor să fie luați prin surprindere de vremea rea; așa că, în weekend, profitând de timpul liber de la serviciu, s-au așezat la cozi, la vulcanizări, pentru schimbarea anvelopelor. Vremea s-a răcit, iar în unele zone din ţară e deja zăpadă, astfel că mulţi se grăbesc să monteze cauciucurile de iarnă la maşini.

Legislația nu stabileşte o dată la care maşina trebuie pregătită pentru sezonul rece, însă, obligatoriu este să folosim anvelopele de iarnă atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei. Astfel, șoferii s-au pus la cozi la vulcanizări. La mai toate service-urile auto, din Drobeta Turnu Severin au fost, în weekend, cozi de zeci de mașini, iar șoferii au așteptat chiar și o oră la rând, pentru a schimba cauciucurile de vară cu cele de iarnă.

„Am venit să le schimb pentru că trebuie. Eu vin din Caraș-Severin, de la Herculane. În fiecare an, vin să le schimb la Severin. Le schimb în primul rând pentru siguranță, de abia mai apoi – de frica amenzilor.”, spune un conducător auto.

„Eu stau de vreo 10 minute, dar sunt printre ultimii la rând, deci va mai dura. Le schimb acum, pentru că vremea s-a schimbat brusc și mă gândeam să nu prind aglomerație mare; dar se pare că am prins, totuși. Am văzut că, prin alte județe, iarna s-a instalat și intenționez să mai plec din Mehedinți, în această perioadă.”, spune un șofer care a ales să schimbe, în acest weekend anvelopele.

„Am decis să schimb acum anvelopele, pentru că a venit sezonul. De abia am ajuns, dar văd că este coadă, astfel că o să am ceva timp de aștept. Schimb anvelopele pentru siguranță.”, spune alt conducător auto.

Conducătorii auto, care nu au maşinile echipate corespunzător pentru sezonul rece, riscă amenzi de până la 2.900 de lei şi chiar reţinerea certificatului de înmatriculare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!