În urma dezastrului din Burila Mare (acolo unde, acum mai bine de o săptămână, un sat întreg a fost măturat de grindină) cetățenii și multe primării din județ s-au mobilizat pentru a ajuta comunitatea afectata. De la țigle pentru case, sume de bani, până la voluntariat în refacerea caselor: toate acestea sunt binevenite pentru populație. Pe data de 6 mai, grindina a distrus satul Burila Mare: 397 case și 320 anexe au fost afectate. Mulți dintre localnici au rămas sub cerul liber, neavând unde sa doarmă.
„Până la ora actuală, conform raportului provizoriu, sunt 397 de case afectate și 320 de anexe. În agricultură, ne aflăm în evaluarea pagubelor. Avem și cetățeni care au venit ca voluntari. Până acum, aproape 70% din case sunt refăcute, în ceea ce privește acoperișurile. Colegii primari s-au mobilizat și ne-au ajutat: cu țiglă, alte materiale și voluntari, care ajută persoanele care nu pot să pună singure țigla pe case. Cetățenii au primit inclusiv mâncare de la firmele cu acest profil. De altfel, am fost sprijiniți și de societăți comerciale și oameni cu suflet mare. S-au strâns și bani în contul Crucii Roșii, iar sumele vor ajunge la cetățeni. Ne propunem ca, până vineri dimineață (când se anunță o nouă viitură – nu știm cât de puternică va fi), să terminăm cu acoperișurile tuturor caselor.”, declară primarul comunei Burila Mare, Jenică Cicic.
Pe lângă gospodăriile afectate, pagube majore au fost înregistrate și în agricultură. Culturile din această zona au fost distruse (aproximativ 4.000 de hectare de culturi). Grâul din zonă, vița – de – vie și grădinile sunt compromise, înregistrând pagubă totală.