Viața unui câine, salvată de polițiștii mehedințeni! Animalul fusese împușcat. „Dacă polițiștii nu interveneau repede, câinele meu nu ar fi supreviețuit.”

Gest făcut din suflet, pentru a salva viața unui animăluț! Polițiștii mehedințeni demonstrează că orice viață trebuie salvată, indiferent dacă ne referim la vieți omenești sau la viețile necuvântătoarelor. Un câine a fost salvat de la o moarte sigură, de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Mehedinți, datorită intervenției prompte a oamenilor legii. Animalul fusese împușcat, iar proprietarul nu se afla acasă. Câinele a fost preluat de polițiști, care l-au transportat la un centru de îngrijire. Acum, animalul se reface, iar proprietarul a ținut să le mulțumească oamenilor legii pentru intervenția lor promptă. Incidentul a avut loc pe raza comunei Dubova. De altfel, și făptașul a fost tras la răspundere: după ce a fost reținut pentru 24 de ore, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

„Le mulțumesc polițiștilor care au acționat foarte repede și au ajuns la fața locului în timp util pentru a salva câinele. Eu nu am știut despre acest incident. Mă aflam în altă localitate. Dacă nu interveneau polițiștii repede, câinele meu nu ar fi supraviețuit. Câinele se recuperează repede.”, transmite proprietarul, care, astăzi, a mers la sediul IPJ pentru a le mulțumi polițiștilor.

Incidentul a avut loc în data de 14 martie, când un bărbat de 40 de ani, din Craiova, aflat în Dubova, a împușcat un câine aflat într-o gospodărie aflată în apropierea casei pe care acesta o deține în comuna mehedințeană. În urma evenimentului, polițiștii au transportat animalul la o clinică veterinară, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. În acest caz, a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, braconaj și rănirea cu intenție a animalelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!