Justiția lovește din nou: lăsat în libertate după ce a condus băut și fără permis și a curmat o viață! Control judiciar pentru tânărul care a provocat accidentul în care s-a stins Andrada!

Măsură controversată luată în cazul morții Andradei, copila de 16 ani, care a pierit într-un teribil accident! Instanța a decis ca autorul accidentului să fie lăsat în libertate. Pe numele acestuia, a fost emisă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu toate că tânărul s-a urcat băut la volan, fără a deține permis de conducere și a curmat o viață. Acesta a fost așteptat de familie la ieșirea din sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare. Tânărul spune că regretă fapta pe care a comis-o.

 „Este un dosar penal, format ca urmare a producerii unui eveniment nefericit pe drumul județean 606, pe raza localității Bălăcița, soldat cu decesul unei minore de 16 ani. Urmărirea penală nu este publică. Clientul meu regretă profund. Este un băiat care nu a avut antecedente penale. Este vorba despre lipsa de experiență în acest caz. Este în stare de șoc. În seara respectivă, împreună cu fratele său, alături de alte două minore, a mers la o plimbare pe raza satului Gvardinița. Apoi, au ieșit cu autoturismul pe un drum de tarla, pneurile au fost încărcate de noroi. Când au revenit pe asfalt, din cauza lipsei de experiență și a condițiilor de drum, au derapat într-o curbă la dreapta și s-a întâmplat nefericitul eveniment urmat de decesul minorei de 16 ani.”, declară Marian Valon, avocatul tânărului.

În noaptea tragediei, tânărul și fratele său le-ar fi luat la plimbare pe Andrada și Larisa. Cei patru s-au urcat în autoturism, iar mai apoi, s-ar fi plimbat pe un câmp. Apoi, tinerii ar fi plecat să spele mașina și să o conducă pe Andrada acasă. Nu a mai apucat să ajungă la destinație. Șoferul pierdut controlul volanului, neavând vizibilitate. Mașina s-a răsturnat, iar tânărul i-a întrebat pe pasageri dacă sunt bine. Andrada nu a răspuns. Șoferul ar fi scos-o din mașină să îi acorde primul -ajutor. Totul a fost în zadar.

Familia Andradei a rămas înmărmurită la aflarea veștii că șoferul vinovat de moartea tinerei a fost lăsat în libertate.

 „Mâine, o aduc acasă, de la morgă, în rochie de mireasă, iar cel care a omorât-o e în libertate. Nu îmi vine să cred că fata mea intră în pământ și nu o mai văd niciodată! Chiar nu există nicio lege în țara aceasta? Eu nu mai am liniște. Ne-a distrus pe toți. Nu există legi în această țară. Omoară un om și nu este nicio lege. El se va plimba, nu are nimic, iar fata mea va intra în pământ. După ce termina liceul, voia să dea la poliție. Nu voi mai avea niciodată sărbători. Pe ea nu puteam să stau niciodată supărată. Copilul meu, îngerul meu, unde pleci și mă lași?! I-am cumpărat role și o țineam de mânuțe, să meargă cu ele. Din bursa ei, mi-a luat un set de pahare pentru Crăciun. Acest tânăr ne-a distrus, mi-a luat îngerul. Dacă știa că nu știe să conducă, de ce s-a urcat la volan? Camera ei va rămâne goală.”, spune, printre lacrimi, Mariana Burcă, mama Andradei.

În camera Andradei, au rămas ghiozdanul, ursulețul de pluș cu care dormea și un mesaj scris în limba turcă, imprimat pe perete: “Dacă nu ai nimic de oferit, dragostea nu o poți lua înapoi”. De asemenea, tot pe același perete, stă scris (tot în turcă) un “Te iubesc”, iar sub acest mesaj, cuvântul “nelivrat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!