Accidentul produs de șoferul fugar amână recepția noului sistem de semaforizare din oraș. Primăria îl va da în judecată pe tânăr pentru recuperarea prejudiciului.

În urma accidentului petrecut la intersecția străzilor Tudor Vladimirescu – Independenței, mulți dintre pietoni se declară nemulțumiți de lipsa semaforului și revoltați de faptul că se petrec astfel de accidente grave. Din obișnuință, mulți trecători au așteptat în zadar să se facă verde la trecerea de pietoni.

„Azi-dimineață, când vrusei să trec, văzui că nu mai este semaforul. Mă uitai pe telefon și văzui, pe internet, accidentul. În ce hal venea și în ce hal se învârtea! Dacă mai treceau pietoni, ce se întâmpla? Putea să omoare pe cineva. Noroc că a fost sărbătoare și nu erau oameni. De obicei, pe aici, circulă mulți oameni. Chiar sunt surprins că nu mai este semafor aici.”, spune un severinean care locuiește în zona în care s-a produs accidentul.

„Din ce am înțeles, a fost un accident aici și de aceea, nu mai este semafor aici. M-am orientat vizual, acum, Se circulă mai greu fără semafor. Oamenii sunt un pic dezorientați în lipsa semaforului, pentru că toți se obișnuiseră cu el.”, spune o tânăra care era obișnuită să traverseze, în zonă, în intersecție semaforizată.

Acum, primăria se va îndrepta în instanță împotriva tânărului care a produs accidentul. Autoritățile spun că este a doua oară când amână recepția noului sistem de semaforizare din oraș, din cauza pagubelor produse în urma accidentelor.

„Ce s-a întâmplat acum este o problemă a celor care nu respectă regulile de circulație. La acest ultim accident, deși drumul era liber, șoferul a început să tragă de volan și mașina a intrat direct în stâlpul care susține semaforul. Ne vom îndrepta în instanță împotriva celor care au produs aceste pagube materiale pe domeniul public. Nu am reușit, încă, să facem recepția pentru noul sistem de semaforizare, tocmai din cauza pagubelor produse în urma accidentelor. Este al doilea accident în care este distrus un semafor, în decurs de câteva luni de la montarea noului sistem de semaforizare. Marți aveam programată următoare recepție (prima nefiind posibilă din aceleași motive), însă o vom amâna și pe aceasta. Va urma să montăm semaforul pe banii primăriei, după ne vom îndrepta în instanță.”, declară primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Momentul impactului a fost surprins de camerele de supraveghere. Pe imagini, se observă cum șoferul rulează cu viteză, pierde controlul volanului, iar autoturismul se izbește de stâlp. Șoferul a fugit de la fața locului, fiind arestat pentru 30 de zile. Acesta era drogat și nu deținea permis. Tânărul de 35 de ani a provocat un accident rutier, în urma căruia două persoane au fist rănite, fiind produse pagube materiale însemnate. Poliția continuă cercetările pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducere unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!