Se construiește un nou adăpost pentru câinii comunitari. Imobilul va fi dotat cu sală de operații pentru animale.

Primăria Drobeta Turnu Severin a început construcția unui nou adăpost pentru câinii comunitari. În oraș, deja, există un astfel de adăpost, însă nu mai are suficient spațiu și nici nu corespunde standardelor actuale. Noul adăpost pentru câini se construiește în localitatea Halânga, în urma unui protocol încheiat între UAT Drobeta-Turnu Severin și UAT Izvoru Bârzii și va avea o capacitate de 750 de locuri.

„Era o investiție necesară pentru comunitate, pentru că, în jurul actualului adăpost, improvizat într-un cartier din Drobeta Turnu Severin, s-au construit multe case, iar cetățenii din zonă erau deranjați de mirosul degajat. Acest adăpost va fi unul mare, modern și care va ava condiții europene pentru animăluțele la care ținem cu toții. Nu există o problemă reală în ceea ce privește câinii, în Drobeta Turnu Severin. Avem informații cum că mulți câini, care ajung pe străzile din Severin, provin din micile orașe din județele învecinate sau din comunele din Mehedinți, pentru că acolo nu există adăposturi amenajate. În ultima vreme, nu am avut probleme cu câinii: nu au mai fost persoane atacate. O problemă o reprezintă câinii care sunt ținuți la sediile fostelor fabrici din Severin: acolo, sunt mulți câini în interior. Seara, câinii pleacă din fabrică, iar ziua, îi iau înapoi: noi nu putem intra pe proprietate privată. ”, declară primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Imobilul va  fi construit pe o suprafață de totală de peste 15.000 de metri pătrați. Noua investiție va îndeplini toate condițiile unui adăpost modern, cu clădire administrativă și boxe la standarde europene. Va fi dotată cu: dispensar medical, padocuri, stație de epurare, bazin etanș vidanjabil, crematoriu, spații pentru personalul care supraveghează animalele. Valoarea proiectului este de  6.422.947,90 de lei, iar sursa de finanțare este bugetul local. Termenul de execuție este de 12 luni de la data începerii lucrărilor.

„Reușim să avem un adăpost modern, european, conform legislației în vigoare, care să ne ajute să prevenim abandonurile și înmulțirea necontrolată a animalelor. Vom avea, în incinta adăpostului, sală sterilizată de operații și vom putea, în acest fel, să controlăm acest fenomen. De altfel, vom putea controla riscul de dezvoltate a agresivității la animale. Capacitatea va fi de maxim 700 de animale, vor fi atât padocuri comune (fiecare câine va avea locat un mp), cât și boxe individuale pentru câinii agresivi și pentru cei bolnavi.”, declară, la rândul său, medicul veterinar Neluțu Grosu, reprezentant al adăpostului pentru câinii comunitari.

Conform estimărilor autorităților, în acest moment, în actualul adăpost, sunt găzduiți 300 – 400 de câini comunitari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!