Adrian Bidilici, noul director al AJOFM: “Vom implementa măsuri pentru a reduce rata șomajului”.

Începând cu data de 1 martie, Agenția Județeană are o nouă conducere. Adrian Bidilici, fostul director al DGASPC Mehedinți, a fost numit la conducerea AJOFM, aducând un suflu nou instituției și, totodată, venind cu programe concrete pentru a reduce rata șomajului din județ (aceasta fiind, de altfel, și una din marile probleme ale Mehedințiului).

Noul director își propune ca instituția, pe care o reprezintă, să își asume rolul de mediator între angajator și posibilii angajați, mai ales în contextul în care rata șomajului în județul nostru depășea, la începutul anului, 7%, plasându-ne î topul județelor cu cei mai mulți locuri fără un loc de muncă.

“Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă dintr-un județ ca Mehedințiul trebuie să fie mai vizibilă și mai activă, având în vedere că județul nostru este, din păcate, în continuare, pe primele locuri în ceea ce privește șomajul. Ne vom asuma, ca instituție, rolul pe care îl avem. Județul are două mari probleme pe piața forței de muncă: lipsa locurilor de muncă bine plătite și lipsa personalului calificat. Dacă, în prima situație, nu putem interveni direct, ca instituție, pentru că acest aspect este reglat de piață; în ceea privește profesionalizarea angajaților din Mehedinți, ne putem asuma un rol mai activ. De altfel, sunt multe măsuri pe care le vom implementa pentru a reduce rata șomajului. E nevoie de o conlucrare puternică între angajatori și angajați, iar rolul de mediator va fi asumat de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă.”

 

Adrian Bidilici a condus, timp de doi ani, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți (în perioada 2021 – 2023), în timpul mandatului său, instituția accesând mai multe proiecte europene, prin care au fost modernizate și dotate imobilele aflate în subordinea DGASPC, dar mai ales, prin intermediul cărora s-au schimbat condițiile oferite beneficiarilor de servicii sociale. Anterior, Bidilici a fost director adjunct al SECOM, după ce a venit din mediul privat, acolo unde a activat ca jurnalist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!