Întârzieri la eliberarea buletinelor! Severinenii trebuie să aștepte 20 de zile în plus.

Cărțile de identitate se eliberează cu întârziere, pentru că e criză de material plastic. Direcțiile de Evidență a Populaței dau vina pe Ministerul de Interne și spun că nu le rămâne decât să aștepte remedierea situației.


Cei mai afectați sunt cetățenii care au pierdut documentele și așteaptă eliberarea altor acte.

“Eu, astăzi, am venit pentru eliberarea unui act de identitate. E o problemă administrativă. Spre exemplu, fiica mea are examen și are nevoie urgent de carte de identitate.”, povestește un severinean.

“E important să fie eliberate repede actele de identitate. 20 de zile înseamnă mult. Fără buletin unde te duci? Nici cu mașina, nici pe stradă nu poți merge fără buletin.”, spune un alt cetățean venit la sediul instituției.

“20 de zile înseamnă mult. Ne trebuie rapid. Înainte, le elibera în maxim 7 zile.”, spune un cetățean venit la Evidența Populației, astăzi.

“Este chiar culmea! Sunt în postura în care nu am niciun document: buletin, permis. Le-am pierdut. Am domiciliul în Severin și lucrez în Timișoara. 20 de zile mi se pare exagerat de mult. Voiam eliberarea buletinului, în caz urgent.”, povestește un severinean care are nevoie de buletin, după ce și-a pierdut actele.

Din cauza problemelor care se înregistrează la nivel național, eliberarea actelor de identitate va dura mai mult. Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP) Drobeta Turnu Severin spune că termenul de eliberare a buletinului este de 20 de zile calendaristice.

“Termenul de soluționare privind eliberarea cărților de identitate este de minimum 20 de zile. Responsabilitatea pentru această deficiență revine Ministerului de Interne. În momentul de față, nu există materiale suficiente pentru eliberarea cărților de identitate. Avem 80 de cereri pentru eliberarea cărților de identitate și onorăm 20 pe zi. În mod normal, la noi, termenul de eliberare era de 5 zile.”, declară Sorin Stoea, director al Serviciului Public de Evidență a Populației Drobeta Turnu Severin.

Autoritățile centrale nu au transmis, încă, un termen pentru remedierea acestei probleme.

“Situația este complicată. Din păcate, nu avem materiale pentru eliberarea actelor de identitate. Avem 80 – 90 de solicitări pe zi, iar oamenii cer soluționarea cererilor repede, având în vedere că mulți se află, în această perioadă, doar în concedii acasă.”, completează Ariana Sorescu, inspector al compartimentului Relații cu Publicul din cadrul SPCLEP Drobeta Turnu Severin.

Situații similare se înregistrează în toată țara. De altfel, aceeași situație s-a petrecut și în vara anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!