Mehedințean condamnat la doi ani de închisoare cu executare, după ce a ucis o pisică! Este prima condamnare cu executare a unui locuitor al județului, pentru infracțiuni la legea privind protecția animalelor.

Un mehedințean în vârstă de 42 de ani din Vânători a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, după ce, anul trecut, a ucis, cu intenție, pisica unei vecine. Acesta este primul caz de condamnare la închisoare cu executare, pus în aplicare pentru un cetățean din județul Mehedinți, după ce a comis infracțiuni la legea privind protecţia animalelor. Incidentul a avut loc în comuna Vânători în data de 10 aprilie 2023, când, supărat pe vecina sa, bărbatul a decis să se răzbune pe animalul acesteia de companie. Atunci, făptașul a fost reținut pentru 24 de ore, în urma anchetei derulate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor.

Bărbatul fusese condamnat la doi ani de închisoare, în primă instanță, de Judecătoria Vânju Mare, însă, făptașul a făcut recurs. Aceeași sentință a primit-o, definitiv, de la Curtea de Apel Craiova, care menține decizia judecătorilor de la Vânju Mare.

„Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul B.A.I, împotriva sentinţei penale nr. 174/05.12.2023, pronunţată de Judecătoria Vânju Mare, în dosarul nr. 1121/332/2023. Deduce detenţia, în continuare, de la 5.12.2023 la zi. Obligă apelantul la plata sumei de 400 lei, cheltuieli judiciare statului. Cheltuielile judiciare reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, în cuantum de 942 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă.”, conform deciziei judecătorului din cadrul Secției Penale a Curții de Apel Craiova.

Astfel, judecătorii Curții de Apel Craiova au respins apelul făptașului și au menținut sentința dată de Judecătoria Vânju Mare.

„Condamnă pe inculpatul B.A.I, de cetățenie română, studii 12 clase, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, cunoscut cu antecedente penale care atrag starea de recidivă, la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept. În baza art. 60 din Codul penal, inculpatul va executa pedeapsa în regim de detenţie.”, conform sentinței inițiale a Judecătoriei Vânju Mare.

 

 

Sursa foto: https://playtech.ro/

Sursa info: Curtea de Apel Craiova/Judecătoria Vânju Mare/IPJ Mehedinți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!