Chircu și Simion, atac furibund! Trezită din amorțeală, Chircu dă lecții de etică, vorbește despre principii și se visează președinte de Consiliu Județean.

„La vale, şi-un firişor de apă vad îşi sapă” spunea o vorbă din popor, actuală și-n vremurile pe care le trăim. Apropierea campaniei electorale îi face pe unii dintre politicieni să viseze cu ochii deschiși și, în disperare de cauză, să acționeze în consecință. Proaspăt întoarsă în politică, însă cu țeluri înalte și ambiții și mai înalte, încărcată de atacuri și gata, oricând, să sară la gâtul clasei politice din județ, Doinița Mariana Chircu a furat startul campaniei electorale. Astăzi, într-o conferință de presă, susținută de liderul AUR, George Simion (eveniment ce a părut mai mult un pamflet, judecând după atitudinea lui Simion), Chircu a fost anunțată drept candidatul Alianței pentru Unirea Românilor, filiala Mehedinți, la cârma Consiliului Județean Mehedinți. După ce ani de zile, Chircu a stat în umbra PSD și s-a mulțumit cu funcția de bugetar de lux, anul electoral 2024 a trezit-o la viața politică și, conform zicalei „flămândul codri visează.”, distinsa doamna s-a și văzut cocoțată pe funcția publică. Până atunci, au năpădit-o, însă, amintirile și ne-a împărtășit câteva secvențe aflate în memoria domniei sale. Cel mai mare dușman al dumneaei pare, conform discursului (tras la indigo cu cel al lui Simion), liderul liberal Virgil Popescu, pe care îl acuză de vrute și nevrute. Cum usturoi nu a mâncat și nici gura nu îi miroase, Chircu ne dă lecții de morală, ne împărtășește idealuri și principii, culmea: în politică. Fără a mai ține cont de limbaj și acuzații, Doinița Chircu a dat drumul discursului politicianist și ne-a povestit, într-un atac furibund, lansat la adresa liderului liberal, următoarele:

„Pe mine, mă onorează invitația domnului președinte de a veni la AUR. 11 ani nu am făcut politică. Am avut o tentativă în 2016 și aminteirea mea rămâne una singură: hoțul de Virgil, de atunci, se antrena la furat. Mi-a furat ștampilele din secțiile de vor, mi-a furat voturile, mi-a furat alegerile de la Orșova, așa că el făcea antrenamente. Până să ajungă la vârf, a tot făcut antrenamente, până când toată națiunea s-a putut convinge de ce e capabil. Noi și eu, ca un bun creștin, am iertat, dar nu am uitat. M-am gândit că e bine când l-am văzut cocoțat în cea mai înaltă funcție, din punct de vedere al potenței ministeriale, cu speranțe că va întoarce ceva căte județul lui. A livrat județului minciuni. Iată-ne că după ce hoțul de Virgil nu a mai avut funcție, județul este tot acolo. (……) Eu vin în această luptă politică cu credința c pot să face ceva bun, pentru copiii mei, pentru nepoții mei, pentru voi, cei tineri. Perioada 2008 – 2012, când am făcut eu politică, s-au luat și decizii bune și decizii rele, însă, rămâne o amintire mai puțin dureroasă față de ce trăiește acum.”

Nu știm dacă doamna politician, care își dorește o reinventare pe scena politică, spunea aceste vorbe de duh din convingere, în scop pur electoral, sau din obligație, însă, nu ne putem întreba cum un politician trecut prin atâtea partide politice, cum este doamna Chircu, poate să vină, plină de seninătate, în fața alegătorilor și să arunce cu noroi în clasa politică, când fix domnia sa reprezintă unul dintre pionii cei mai puțin agreați în peisajul politic din județ, după declinul fulminant al PDL? Mai mult decât atât: traseismul politic, intens practicat de Chircu, nu a lăsat în urmă mari realizări pentru mehedințeni, ci doar pentru anumite persoane, după cum deschis recunoaște liderul AUR, George Simion: „doamna Chircu a știut să lupte pentru ai ei.”.

Și cum noi știm că sunt politicieni care nu strică frumusețe de lozincă de campanie pentru un adevăr, doamna Chircu pare pregătită să lupte pentru șefia județului, însă, singura luptă pe care o duce, pentru moment, este cea legată gestionarea amintirilor care o chinuiesc. Și mai este ceva: o adiere de vânt îi îndreaptă atenția către liberalism. Ori domnia sa nu a reușit să treacă episodul din 2016, când, sub egida PNL, s-a făcut de râs în fața alegătorilor din Orșova, ori dorința de a-l impresiona pe șeful de partid, Simion (care pare să fi făcut o pasiune pentru președintele liberal din Mehedinți), este una puternică, astfel încât până și discursul îl aliniază cerințelor politicianului. În schimb, nu am putut să nu remarcăm interesul deosebit al colegilor de partid, manifestat pe parcursul discursului doamnei Chircu: privitul pe pereți și verificarea notificărilor au reprezentat activități mai importante decât vorbele de foc, spuse de un politician disperat, aruncat într-o luptă electorală, pe picior de perdant.

Doinița Chircu s-a retras, în ultimii ani, într-un con de umbră, lăsând politica pe plan secund, după ce, a făct parte, pe rând, din mai multe formațiuni politice, din ambiția de a obține funcții publice. Doamna politician a fost deputat al PDL, în perioada 2008-2012, după care, în 2012, și-a candidat pentru funcția de primar al Orșovei, din partea MNMH, iar, în 2016, a candidat, din nou, pentru aceeași primărie, din partea PNL. La câțiva ani distanță, ajunsă în 2024, după ce o perioadă, a slujit social – democrația, Chircu a ieșit la înaintare lovind partidul cu care, în urmă cu câțiva ani, defila mândră-n cea de-a doua urbe a județului. Timpul a trecut, iar acum, politiciana noastră se află la masă cu George Simion, care a venit să ne anunțe, zeflemist, vrute și nevrute. Printre cele spuse la Drobeta Turnu Severin, liderul AUR ne înștiințează că președintele are alte atribuții decât cele pe care le-a avut până în prezent și că Iohannis trebuie să ne asfalteze drumuri, că județul nostru este unul vai de el, pentru că abia – abia, a găsit un brav politician în persoana doamnei Chircu și mai presus de toate – a venit însoțit de o atitudinea batjocoritoare la adresa membrilor AUR: s-a prezentat la Severin cu o oră jumătate întârziere peste timpul anunțat inițial.

„Aș fi vrut să ajung mai repede la această conferință de presă, însă, din păcate, nu m-a lăsat domnul Klaus Iohannis. De 10 ani, este președintele României și nu a reușit să facă nimic pentru această țară, nici măcar infrastructură rutieră. Am pornit de dimineață de la Timișoara spre dumneavoastră și am ajuns la 16.30. (……………..) Mi-a fost foarte greu să găsesc, în județele acestea pustiite de resursă umană, pline de blaturi și hoții, niște oameni decenți, care să își fi păstrat credibilitatea în fața oamenilor. Doamna Chircu a fost o prezență activă în politica din Mehedinți, a știut să păstreze decența și a știut să lupte pentru ai ei. Nu s-a putut. Regimul acela, din care a făcut parte și doamna Chircu, a eșuat, prin prisma liderului, care a avut toată puterea și a folosit-o nociv. Mă bucur că doamna Chircu a acceptat oferta de a face parte din AUR.”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!