Lucrări avansate la Secția de Boli Infecțioase a spitalului! Când se va finaliza proiectul de modernizare?

Lucrările de modernizare a Secției Boli Infecțioase, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, continuă într-un ritm alert atât cât timpul permite.

„S-a turnat deja planșeul peste cel de-al doilea corp nou de clădire al secției, prevăzut în proiect. În paralel, la primul corp nou construit s-a finalizat acoperișul, s-a montat tâmplăria, iar acum se lucrează la izolațiile electrică și  termică. În ceea ce privește clădirea existentă, s-a realizat zona de intrare. Prin proiectul implementat de Consiliul Județean Mehedinți și finanțat cu fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional și de la bugetul județului, ne propunem ca pacienții să aibă cele mai bune condiții pentru tratament, iar medicii, să își desfășoare activitatea în condiții optime.”, declară președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

„Modernizarea, reabilitarea și dotarea Ambulatoriului Secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin” este un proiect care se derulează prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, având o valoare de peste 10 milioane de lei, din care aproximativ 3 milioane de lei provin din bugetul Consiliului Județean Mehedinți. Termenul de finalizare a investiției este 31 decembrie 2023.

Proiectul presupune reabilitarea clădirii existente, recompartimentarea interiorului și, totodată,  construirea a două corpuri noi de clădire. Se vor realiza sisteme noi de ventilație, climatizare, iluminat și evacuarea a apelor și se va monta instalație de gaze medicale. Totodată, proiectul are în vedere și creșterea calității actului medical, astfel că se vor achiziționa aparate noi constând în Ecograf, Pulsoximetru și Tensiometru. De asemenea, se vor executa lucrări de amenajare exterioară: drumuri, alei, trotuare, amenajări peisagistice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!