Bucurie și emoție, din partea salvatorilor, după scoaterea muncitorului de sub mal! Muncitorii de pe șantier nu purtau echipamente de protecție.

Incidentul de astăzi, care s-a produs în cartierul Veterani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, când un muncitor a ajuns sub un mal, în timp ce se afla în timpul serviciului, lasă în urmă multe semne de întrebare. Cea mai concludentă anchetă ar urma să fie cea a Inspectoratului Teritorial de Muncă, ce urmează să stabilească câteva aspecte esențiale și anume: dacă au fost respectate condițiile de securitate și sănătate în muncă și dacă au fost luat toate măsurile pentru a limita, pe cât posibil, u astfel de incident, care putea duce chiar la o tragedie.

Amintim: astăzi, în jurul orei 13.00, un muncitor de origine indiană, în vârstă de 42 de ani, a rămas prins sub un mal în timp ce executa săpături. Acesta a fost scos după trei ore de intervenție. Conform martorilor, muncitorul ar fi fost surprins de mal, întrucât pământul ar fi alunecat. Malurile ar fi trebuit asigurate în timpul executării săpăturilor. De altfel, cei mai mulți dintre muncitorii prezenți pe șantierul în lucru nu purtau echipament de protecție. În zonă, se efectuează săpături pentru rețeaua de canalizare.

Victima acoperită, inițial, de pământ până la nivelul umerilor, a fost scoasă de sub mal după aproape trei ore de salvatori care, odată cu încheierea misiunii, au plecat cu lacrimi în ochi de la locul intervenției.

„Intervenția a durat foarte mult. Victima este conștientă și cooperantă, prezentând un traumatism de membru inferior stâng. A stat foarte mult sub mal. Riscul pe timpul intervenției a fost ridicat atât pentru victimă, cât și pentru salvatori. Am încercat să îi menținem temperatura corpului, pe parcursul intervenției. Mulțumesc colegilor de la Descarcerare, în primul rând, pentru această misiune dusă la final cu succes! A fost o misiune dificilă, iar acum, bucuria este pe măsură. La un moment dat, am crezut că îl vom pierde, pentru că începuse să aibă frisoane. A fost o presiune mare. Acum, mă bucur că am reușit să ducem misiunea la final.”, declară, cu lacrimi de bucurie, medicul din cadrul SAJ Mehedinți, Cornelia Bernardi.

„Intervenția a fost una dificilă, având în vedere că victima s-a aflat în mal, până la brâu, având prinse ambele picioare. S-a reușit extragerea victimei în siguranță. Victima s-a aflat aproximativ un metru sub pământ. Pe parcursul intervenției, a existat, în permanentă, risc de prăbușire a malului. Am folosit, în cest sens, dispozitive pentru consolidarea malurilor, pe parcursul intervenției, pentru ca salvatorii să fie în siguranță și pentru a extrage, în condiții de, siguranță, victima. Victima a fost, în permanență, asistată medical, de către doamna doctor a SAJ Mehedinți și de către paramedicii SMURD.”, declară, la rândul său, locotenent colonel Petrișor Gherghinescu, șeful Centrului Operațional din cadrul ISU Drobeta.

Pe parcursul intervenției, au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, un container multirisc, un SMURD, o ambulanță SAJ și echipaje ale IPJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!